A világ húsfogyasztása évtizedek óta lendületesen emelkedik. Ezt pedig a termelés is igyekszik követni, amely sokszorosára nőtt az elmúlt 60 évben. Mutatjuk, hogy emelkedett évi több mint 360 millió tonnára a globális hústermelés.
Az elmúlt 60 évben a globális hústermelés az ötszörösére emelkedett, ahogy a világ húsigénye lendületesen bővült – derül ki az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) adataiból.
Míg 1960-ban az összes megtermelt hús mennyisége csupán 71 millió tonna volt, úgy idén ez már elérheti a 361 millió tonnás szintet is. Miként a Statista ábráján is látható, a 100 millió tonnás határt 1970-ben lépte át az iparág, 2020-ban pedig 340 millió tonna volt a megtermelt húsmennyiség.

Ráadásul az adatsorból kiderül, hogy még a koronavírus-járvány sem tudta érdemben visszafogni a globális hústermelést.
Az idei évre vonatkozó becslések szerint Ázsia egyértelműen uralja a húsipart. A kontinensen 156 millió tonnát termelhetnek, míg Európában csupán 65 milliót, Észak-Amerikában pedig 54 milliót. Ázsiában egyébként a sertés- és a baromfi a két legnépszerűbb hústermék.