A hivatalos világrekordokkal az a probléma, hogy egyes esetekben túl sokan érzik vonzónak, hogy megpróbáljanak rekordot dönteni. Ez különösen igaz a kocsmázás világrekordjára, amely egy éven belül már harmadszor dőlhetett meg.

Vannak bizonyos világrekordok, melyek egyszerűen túl csábítóak, és sokan próbálják megdönteni azokat. Úgy tűnik, a kocsmázási rekord épp ilyen, mégpedig a brit férfiak számára.

A jelek szerint ugyanis egy éven belül már harmadszor dőlhetett meg a kocsmatúrázás világcsúcsa. Egy 22 éves angol férfi, Nathan Crimp most azt állítja, hogy vasárnap kora reggel megdöntötte a 24 óra alatt meglátogatott legtöbb kocsma világrekordját – írja a Food & Wine.

A toborzási ügyfélkapcsolati menedzserként dolgozó férfi közlése szerint a szülővárosában (Brightonban) 67 különböző kocsmát látogatott meg vasárnap reggelig, mindössze 17 óra alatt. A Liverpool Echo értesülései szerint a 29 kilométeren át tartó túra szombat délelőtt 11-kor kezdődött, és vasárnap hajnali 4-kor ért véget.

Ismét egy brit férfi dönthette meg a kocsmázás világrekordjátForrás: AFP/Mustafa Ozer

Ha pedig a Guiness World Records hitelesíti, akkor Crimp ezzel hivatalosan is új csúcsot állított be, felülmúlva a legutóbbi rekorder, a 29 éves Gareth Murphy teljesítményét. A walesi férfi még február 5-én, Cardiffban jutott el 56 kocsmába. Murphy kocsmatúrája egyébként mindössze 10 órán át tartott, és este 8 órakor ért véget – épp akkor, amikor mások elkezdenek pubokat látogatni. Murphy egy angol férfi tavalyi rekordját döntötte meg akkor.

Crimp egyébként az Echo című lapnak részletesen be is számolt arról, hogy a vártnál sokkal nehezebb volt a túra. Elmondta, ilyen rövid idő alatt ilyen mennyiségű folyadékot (közel 20-30 litert) elfogyasztani hatalmas kihívás volt. Hozzátette, a legnehezebb az volt, hogy állandóan ki kellett mennie a mosdóba, ami nagyon sok időt vitt el. Ráadásul bizonyos pontokon már annyira fel volt puffadva, hogy beszélni sem tudott normálisan, így a vele utazó barátainak kellett elmondaniuk a kocsmában, hogy mit csinálnak.

Mindazonáltal a jelenlegi trendek alapján még az sem kizárt, hogy akár idén újra megpróbálja valaki megdönteni a kocsmatúrák világrekordját – és nagy esély van rá, hogy az új kihívó is egy brit férfi lesz.