Veszélyes lehet ez az élelmiszer, visszahívja a gyártója

aflatoxin, penészgomba
Aflatoxint termelő penészgomba illusztrációja
Vágólapra másolva!
A megengedettnél magasabb aflatoxin tartalom gyanúja miatt az Abonett visszahívja egyik termékét - közlte honlapján a gyártó.
Vágólapra másolva!

A vsszahívással érintett termék adatai:

Abonett gluténmentes extrudált kenyér, zöldségekkel 100 g

Tételazonosító / minőségmegőrzési idő lejárata: 24.10.2023

Termék EAN kódja: 5997148703625

Számlán szereplő cikkszám: KT01001

A gyártó kéri, hogy a fenti azonosító adatokkal rendelkező megvásárolt terméket a vásárlók juttassák vissza részükre a 2740 Abony, Füzesér dűlő 16. postacímre.

A postaköltséget a cég állja,valamint a visszárut kompenzálja - írják.

A vállalat további információkkal kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken áll a vásárlók rendelkezésére:

A gyanú szerint a termékben a megengedettnél magasabb az aflatoxin-tartalom.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közzétett szakmai tájékoztatója szeriint az "aflatoxinok már nagyon kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek. Nagy mennyiségben gyors lefolyású, akut mérgezést is okozhatnak, melynek során a kialakuló súlyos májelégtelenség akár halálhoz is vezethet".

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után érkezett az Abonett vonatkozó közleménye, melyet változtatás nélkül közlünk:

"A felelősségtudatos működés az első az Abonettnél

A fogyasztók egészsége mindennél fontosabb az extrudált termékeket gyártó Abonett Kft számára. A több mint 35 éves múltra visszatekintő családi cég a vásárlói iránti maximális felelősségérzet miatt kiemelt figyelmet fordít a minőségi alapanyagok beszerzésére és ezek szakszerű feldolgozására

Az Abonett Kft. évtizedek óta foglalkozik extrudált kenyerek gyártásával. Célja, hogy kiemelkedő minőségű, adalékanyagmentes, magas tápértékű extrudált kenyereket kínáljon a fogyasztóknak, amelyek segítenek egészségük és mindennapi jóllétük megőrzésében.

Fogyasztóink biztonságának érdekében visszahívjuk az Abonett Gluténmentes Extrudált Kenyér, Zöldségekkel, 100 gr. azon: 24.10.2023 (termék hátoldalán található) termékünket határérték feletti aflatoxin-tartalom gyanúja miatt.

Az érintett csomagolásokban a kimutatott érték minimálisan ugyan, de meghaladhatja az előírtakat. Ezzel kapcsolatban fontos hangsúlyozni, hogy aflatoxinhoz köthető tünetek csak jelentősebb dózisban vagy hosszútávon, tartós fogyasztás esetén jelentenek veszélyt. Ezzel együtt az ellenőrzési eredmények miatt a cég azonnal intézkedett a termékek visszahívásáról.

Piacvezető, felelős élelmiszergyártóként az Abonett fokozottan ügyel a vásárlói biztonságára, tevékenységének alapértéke a megbízhatóság, és a felelősségtudatos működés. Ennek értelmében a visszárukért a kereskedőket és vásárlókat egyaránt kompenzálják. Minden további információ a www.abonett.hu oldalon található."

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.