Ezt mondták a szakemberek az Aldi egyik áruházáról

ALDI, áruház, Eger
Az klímasemleges ALDI-üzlet Magyarországon
Vágólapra másolva!
Az Aldi Magyarország a 2022 áprilisában Egerben megnyitott üzletével pályázott az idei StarStore versenyen a diszkont kategóriában. Ez az üzlet az áruházlánc első klímasemleges módon üzemeltethető ingatlana, a vármegyeszékhely első áruháza a láncon belül, amely közel 1450 négyzetméteres árusítóterével az ország összes, a lánchoz tartozó áruháza közül is az egyik legnagyobb. A 8. alkalommal megrendezett StarStore zsűrije a vállalatnak ítélte „Az Év Diszkont Üzlete" címet.
Vágólapra másolva!

Egyedi építészeti és épületgépészeti megoldások, modern látványpékség, folyamatosan alacsony árakon, többségében magyar forrásból – köztük Eger környéki beszállítóktól – érkező termékek, színvonalas kiszolgálás, kiemelkedő méretű árusítótér jellemzi a cég első üzletét Egerben. Ez a vállalat első üzlete Heves vármegye székhelyén, amely

1450 négyzetméteres árusítóterületének köszönhetően az ország egyik legnagyobb alapterületű eladóterével rendelkezik

az üzlethálózatán belül. Országos elsőséget mondhat magának az áruház azért is, mert az alkalmazott hűtési-fűtési megoldásoknak és a zöldáram használatának köszönhetően ez az első klímasemleges módon üzemeltethető élelmiszer-kiskereskedelmi ingatlan a boltlánc üzletei között.

Az első klímasemleges ALDI-üzlet Magyarországon Forrás: ALDI

Az első klímasemleges Aldi-üzlet Magyarországon

Az új üzlet nem csupán mérete, hanem egyedi zöld megoldásai miatt is kiemelkedő:

a cég az egész ország területén először ennél az áruházánál alkalmazza legújabb, modern és komplex hűtés-fűtés rendszerét.

Ennél a rendszernél egyetlen hűtéstechnikai megoldás biztosítja télen-nyáron az eladótér, a szociális helyiségek és a raktár megfelelő hőmérsékletét, valamint az árucikkek hűtését, amely télen az áruhűtés hulladékhőjének felhasználásával fűti az épületet. Az ingatlan hűtéstechnikai rendszere, illetve az eladótéren belül a hűtőládák is klímasemleges hűtőközeggel üzemelnek, továbbá

az épület energiaigényét 100 százalékban Magyarországon előállított zöldáram biztosítja.

Így az Egerben nyíló új Aldi-áruház – az élelmiszerlánc magyar hálózatának első üzleteként – klímasemleges módon üzemeltethető.

Az Aldi-Eger Forrás: Aldi Magyarország

Rangos szakmai elismerés

Az áruházlánc „Az első ALDI üzlet Egerben – a legek áruháza" című pályázatával indult a Trade Magazin által 8. alkalommal megszervezett StarStore – Az Év Kereskedője 2022 versenyen. A szakmai zsűri ezt a pályázatot találta a legjobbnak a diszkont kategóriában és a vállalatnak ítélte „Az Év Diszkont Üzlete" díjat - derül ki a vállalat közleményéből.