Eladó az a kúria és a hozzá tartozó étterem, amit egykor Harland Sanders, a KFC egykori alapítója, valamint felesége birtokolt. A történelmi építményekre eddig még nem érkezett érvényes ajánlat, mivel az érdeklődőknek először a gyorsétterem anyavállalatával, a YUM! céggel kell egyeztetniük. Néhány érdeklődő szeretne a franchise keretein belül maradni, azonban vannak olyanok is, akiknek teljesen más terveik vannak a birtokkal.

Harland Sanders 1949-ben vette feleségül Claudiát, és 1959-ben nyitotta meg a Claudia Sanders Dinner House-t a párja számára egy 30 ezer négyzetméteres birtokon. Ehhez a területhez tartozik a Blackwood Hall néven ismert, 5 ezer négyzetméteres egykori magánrezidenciájuk is, amely szintén eladó.

Érdekesség, hogy
Sanders ebben a kastélyban töltötte utolsó éveit, mielőtt 1980-ban, 94 évesen meghalt.

A képen az eladó ingatlanok láthatókForrás: Youtube/ Luxury Homes Kentucky

A birtok az 1970-es években a Sanders család barátainak, Tommy és Cherry Settle-nek a kezébe került. A házaspár most 9 millió dollárért (3,78 milliárd forintért) szeretné eladni a két épületet, amelynek új tulajdonosa akár néhány emléktárggyal is gazdagabb lehet (pl. első KFC zászló, Richard Nixon elnök Sandersnek írt születésnapi levele).

Kép az ingatlanrólForrás: Youtube/ Luxury Homes Kentucky

A New York Post cikke szerint az érdeklődők között eddig helyi és nagyobb étteremi vállalatok, globális üzletekkel rendelkező vállalkozók szerepelnek. Az egyik potenciális vevő arról is beszámolt, hogy az ezredes egykori házát egy Airbnb-n keresztül bérelhető lakosztállyá alakítaná át. Azonban egyik ajánlattevő sem szerezheti meg az ingatlanokat addig, amíg nem egyezett meg a KFC anyavállalatával, a YUM! céggel.