Bajba kerülhetnek a trükköző légitársaságok

Hawaii, Milánó, New York, repülőjegy
Csúcsforgalom New York Newark repülőterén
Vágólapra másolva!
Új törvényben szabályoznák az Egyesült Államokban a légitársaságok különdíjairól szóló tájékoztatást. A cél az, hogy az utasoknak előzetesen az összes potenciális különdíj ismeretében legyen lehetőségük az ajánlatok összehasonlítására.
Vágólapra másolva!

Megelégelték a repülési szolgáltatók és a repülőutakat ajánló weboldalak praktikáit Washingtonban, ezek ugyanis csak csöpögtetve hozzák az utazók tudomására az alapdíjon felül fizetendő felárakat, extra költségeket. Ezek a trükkök korlátozzák a versenyt és növelik az inflációt, miközben rontják a repülési élményt. A Vg.hu cikke szerint az új szabályok az olyan külön költségeket fogják érinteni mint a poggyász-, a módosítási, a törlési, a járatváltási díj és a családi ülőhelyek díja. Ezekkel gyakran jócskán megemelkedik a repülőjegy ára, de mindezzel csak a foglalási folyamat végén, vagy már a jegy megvásárlása után terhelik meg az ügyfél bankszámláját.

Az új jogszabály az Egyesült Államokon belüli, illetve az onnan fel- vagy ott leszálló járatokra vonatkozhat.

Az ezekre jegyet kereső ügyfeleknek az online foglalási felületeken már az ár első feltüntetésekor látniuk kellene valamennyi különdíj mértékét.

New York Newark repülőtere Forrás: AFP/Saul Loeb

A nagy amerikai légitársaságokat tömörítő szervezet a törvénytervezetre úgy reagált, hogy „elkötelezettek a legmagasabb szolgáltatási színvonal mellett", a vásárlóknak pedig már most is „egyértelművé" teszik a jegy teljes költségét. A Fehér Ház szerint ugyanakkor egy átlagos amerikai évente ötezer dollárt veszít a gazdasági verseny hiánya vagy torzulása szerint.

A repülőjegyek árazása a világ minden részén témát szolgáltat, különösen, amióta a fapados járatok uralják a piac nem kis szeletét. Magyarországon szinte a diszkont légitársaságok megjelenése óta napirenden van, hogy az olcsó, vagy első látásra legalábbis annak tűnő jegyárakra milyen rejtett költségek rakódnak rá, s ez mennyire tisztességes eljárás a légicégek részéről.

Legutóbb a kormány által kivetett extraprofit-különadó nem tetszett a fapados társaságoknak. Az ír Ryanair 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapott, mivel az utasokra hárította át a különadót.