Kivitelezésének végéhez közeledik az Ipolydamásd-Chľaba (Helemba) között épülő, 71 méter hosszú új Ipoly-híd – írja a Magyar Építők

Az újjáépített műtárgyhoz magyar oldalon 540 méter hosszú, míg a szlovák oldalon 175 méter hosszú csatlakozó út épül.

A kivitelezők mind a magyar, mind pedig a szlovák csatlakozó utak tekintetében is számottevő feladatokat végeztek el az utóbbi időben. Ezeken a szakaszokon befejeződtek a szegélyépítési munkák, valamint véget ért a betonba ágyazott terméskő rézsűburkolat építése.

A Magyar Építők látványos felvételeinek segítségével mutatjuk be a megújult hidat:

Az új magyar-szlovák határhídForrás: Magyar Építők

A 1201. jelű úton pedig már a település nevét jelző, térbetűs feliratot is elhelyezték a körforgalom középszigetén, közepén az Ipolydamásd szimbólumaként számontartott piros almával.

Elkészült az Ipoly folyó medervédelme és a szlovák oldali árvízvédelmi töltés burkolása a víz felőli oldalon. Továbbá az Ipoly-hídhoz szlovák oldalról csatlakozó, 175 méteres út építésénél is a tervek szerint haladtak a kivitelezési munkák.

A fejlesztésnek köszönhetően növekszik a két ország közötti munkaerő mobilitása, továbbá a beruházás alappillérként szolgálhat a két V4 tagállam határon túli, bilaterális kapcsolatainak fejlesztésében. A fejlesztés várható befejezése 2023 első negyedéve.