Öt középiskolás diákot ért fegyveres támadás Philadelphia városban, Pennsylvania államban az Egyesült Államokban egy amerikai-futball mérkőzést követően, kedd délután. Közülük az egyikük belehalt sérüléseibe, közölte szerdán a rendőrség.

A philadelphiai rendőrség tájékoztatása szerint helyi idő szerint nem sokkal 16 óra 30 perc után, lövöldözés tört ki a Roxborough High Schoolban, az intézmény területén az egyetem hátsó részében. A lövések egy, a helyszínen rendezett, középiskolai csapatok között zajlott sportmérkőzés után dördültek el. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint két fegyveres lesből támadt diákok egy csoportjára a mérkőzést követően, és összesen öt embert sebesítettek meg. Az öt áldozat mindegyike az iskola egyik sportcsapatának tagja.

Rendőrök helyszínelnek a lövöldözést követően:

A helyszínre érkező rendőrök először két 14, egy 17 éves, valamint egy meg nem nevezett életkorú sérültet találtak, akiknek lőfegyvertől származó sebesüléseik voltak. A sérülteket kórházba szállították, ám a Foxnews információi szerint az egyik 14 éves áldozat később belehalt sebesülésébe.Az ötödik áldozat kisebb sérüléseket szenvedett, őt a helyszínen látták el.

A rendőrség egyelőre keresi az elkövetőket, közlésük szerint legalább két lövöldöző után nyomoznak.

Az iskoláknak biztonságos helynek kellene lennie a fiatalok számára - nyilatkozta az eset kapcsán egy, az oktatási intézmények biztonsági kérdéseivel foglalkozó tanácsadó újságíróknak. "Látni azt, hogy a diákok nem játszhatnak le egy mérkőzést anélkül, hogy lövésekkel támadnának rájuk, teljességgel elfogadhatatlan" - tette hozz Kevin Bethel.

Az elkövetők feltehetően gyalogosan távoztak a helyszínről, a rendőrség most a környéken működő térfigyelő kamerák felvételeit ellenőrizve próbálja őket beazonosítani.

A fegyveres támadás akkor történt, amikor a nyilvántartások szerint az idei lövöldözések száma a városban megközelítette a 400-at. Philadelphiában 404 gyilkosságot jegyeztek fel tavaly az év ezen időszakáig bezárólag.