Az elektromos járművekről sokaknak azonnal a Tesla jut az eszébe. Elon Musk vállalata azonban még messze áll attól, hogy az egész világot meghódítsa. A Tesla ugyanis csak két nagy régióban számít piacvezetőnek.

Noha Észak-Amerikában a Tesla uralja az elektromos járművek piacát, számos más területen sokkal kisebb volt a piaci részesedése 2021-ben. A Statista összesítése alapján Elon Musk cége Észak-Amerikában 70,6 százalékos piaci részesedéssel bír. Ausztráliában és Óceániában szintén piacvezető a Tesla, 65,8 százalékos részesedéssel.

Európában azonban a Tesla csupán a piac 13,2 százalékát uralja, ugyanis a kontinensen a Volkswagen a piacvezető az elektromos autók területén. Európában egyébként a Renault, a Peugeot és a Hyundai is 5 százalék fölötti piaci részesedéssel bír.

Az egyes régiók piacvezető vállalatainak részesedése az elektromos autók eladásának terénForrás: Statista.com

Ennél is alacsonyabb a Tesla jelenléte Ázsiában, illetve Dél-Amerikában. Ázsiában a Wuling uralja (14,9 százalékkal) a piacot, míg a Tesla részesedése mindössze 12,4 százalékos. Dél-Amerikában pedig az MG a piacvezető (a cég a kínai SAIC Motor tulajdona) 16,5 százalékkal, míg a Tesla részesedése csupán 3,3 százalékos.

Mivel Afrikában az elektromos járművek jelenléte nagyon alacsony, így a kontinensről nem állt rendelkezésre elég adat a piaci elemzéshez.