Ausztráliában olyan új és kis méretű Ikea üzlet nyílt, ahonnan a vásárlók nem tudnak árucikkeket hazavinni. Emellett pedig azoknak, akik eddig azért jártak az áruházba, mert szerették a vállalat svéd ételkülönlegességeit, azoknak nem lesz lehetőségük azokat megkóstolni a Melbourne-i kereskedésben.

A szokásos áruházak méretének csak egy töredékét teszi ki az a nemrég nyílt üzlet Ausztráliában, ami nem kínál sem élelmiszert, sem árucikkeket elvitelre. A csupán 350 négyzetméter nagyságú "Plan and Order Point"-nak nevezett kereskedés célja, hogy a vásárlók tanácsot kaphassanak a vállalat által kínált termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban. Emellett megrendelhetik azt, amire szükségük van. A vásárlók kérhetik, hogy a termékeket házhoz szállítsák vagy választhatják azt a megoldást is, hogy gyűjtőponton veszik át a kívánt árucikkeket.

A képen az Ikea logója láthatóForrás: ONLY FRANCE/SERGE ATTAL/ ONLYFRANCE.FR/Serge Attal

A vállalat szóvivője szerint az új üzlettípus sikerességétől függ, hogy nyílnak-e további ehhez hasonló kereskedések Ausztráliában a jövőben. Arról nincs információ, hogy Magyarországon is nyitna ilyen üzlettípusokat az Ikea.