Az édességek csomagolásairól derülne ki, hogy mennyit kell mozogni utánuk

csokoládé 5 tudományos tény, ami igazolja, hogy csokit enni igenis érdemes!
Vágólapra másolva!
A tudósok szerint a rágcsálnivalók és édességek címkéjén fel kellene tüntetni azt is, hogy mennyi edzésre van szükség a bevitt kalóriák elégetéséhez. Egy kutatás ugyanis rámutatott: amennyiben figyelmeztetnék a nassolókat, hogy mennyit kellene kocogniuk, hogy lemozogják a finomságot, akkor bizony rengetegen abbahagynák az állandó falatozást.
Vágólapra másolva!

A tanulmány szerzője, Amanda Daley professzor a Loughborough Egyetemről, elmondta:

Ezért sokkal hasznosabb lenne, ha azokat átváltanák a fizikai aktivitás kalória-egyenértékére is. Ez megmutatná az embereknek, hogy például egy darab KitKat csokoládé elégetéséhez 20 percet kellene futniuk - tette hozzá a szakember.

A képen látható finomság kalóriáinak elégetéséhez egy átlaembernek húsz teljes percet kell kocognia Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

A 2700 fős közvélemény-kutatás szerint minden harmadik embert visszatartana a falatozásban, ha a címkén a kalóriával egyenértékű testmozgást is feltüntetnék.

A statisztikák szerint az Egyesült Királyságban háromból kettő ember túlsúlyos, és ez részben annak is köszönhető, hogy a megvásárolt készételek elégetéséhez szükséges testmozgás mennyiségét a többség alaposan alábecsüli.

A cimkézés mellett persze, a szakértők abban is egyetértenek, hogy a kalóriabevitel csökkentése és a fizikai aktivitás növelése szintén jótékony hatással lenne az elhízott lakosság egészségre.