Eladó az új-zélandi birtok, ahol a Gyűrűk Ura jeleneteit is forgatták

gyűrűk ura, gyűrű
Vágólapra másolva!
Eladó Új-Zélandon az a varázslatos birtok, ahol a Gyűrűk Ura-trilógia egyes jeleneteit is forgatták. Az új tulajdonos most 5,2 millió amerikai dollárért veheti meg az ingatlant.
Vágólapra másolva!

A Fernside néven ismert új-zélandi birtok története az 1800-as évek végére nyúlik vissza, amikor a terület a gazdag Elgar család tulajdona volt. Amikor a birtokon álló rezidencia leégett, Elgarék megbízást adtak Heathcote Helmore építésznek, hogy tervezzen újat.

Az 1924-ben elkészült, György-kori stílusban épült wellingtoni kastélyban nyolc hálószoba, hat fürdőszoba, egy szalon, napozószoba, étkező, könyvtárszoba, valamint virágszoba is található,

de van benne csizmaszoba és borospince is.

Az építészeti jellemzők közé tartozik a tölgy és a jarrah fából készült padlóburkolat, az eredeti csempe, a kandalló, valamint a lift, de még a „cselédcsengőket" is megtartották – írja a Dirt.com.

A jelenleg 892 négyzetméter alapterületű ingatlan egyébként 1949-ig maradt az Elgar család tulajdonában, amikor is eladták az amerikai nagykövetségnek,

és néhány évig a nagykövet otthonául, illetve fogadások helyszínéül szolgált. Az ötvenes évek közepén a birtok ismét gazdát cserélt, és az épület folyamatos hanyatlásnak indult. Ez 2007-ig tartott, amikor a jelenlegi tulajdonosok megkezdték az évekig tartó felújítási munkálatokat.

A felújítás kiterjedt a Fernside mintegy 4,8 hektáros kertjére is, melyet az 1930-as évekből származó tervek és fényképek segítségével állítottak vissza eredeti pompájába.

A különleges kert sajátossága, hogy rengetek különböző kis helyiséget rejt magában.

Ilyen például egy szökőkutas udvar, egy rózsakert, egy sakk-kert, valamint egy viktoriánus stílusú süllyesztett kert is.

A birtokhoz tartozik egy régi erdőrész is, melyet tölgyek, cédrusok, szilfák, nyárfák és szomorúfüzek népesítenek be.

A főépület mellett a birtokon található még egy háromautós garázs, műhely, fáskamra, valamint egy különálló vendégház is.

Utóbbi eredetileg kocsiszín és istálló volt, ám az átalakított, kétszintes épület most három hálószobával, két fürdőszobával, konyhával, mosókonyhával, valamint egy nyitott nappali-étkezővel rendelkezik.

Az ingatlan legfőbb nevezetessége azonban a birtokon található tó. Ezt ugyanis a Gyűrűk Ura-trilógiából két filmben is használták helyszínként.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.