Tudta, hogy létezik egy Batman nevű város?

Batman város, Törökország, városkép,
BATMAN- TURKEY-APRIL 24, 2014:
Vágólapra másolva!
Budapesttől 2000 kilométerre van egy város, amelynek a lakói valószínűleg nem nagyon szeretik a sötét lovagról készült filmeket. Sokaknak ugyanis talán frusztráló lehet egy olyan településen élni, amelyet Batmannak hívnak.
Vágólapra másolva!

Kevesen tudják, de van Törökországban egy Batman nevű város, ahol nagyjából 350 ezer ember lakik, és a szintén Batmannek hívott tartomány része - írja a promotions.hu. Az interneten található felvételek alapján gyönyörű, kultúrában gazdag helyről van szó, de a lakosok életét minden bizonnyal pokollá teszi, hogy pont egy olyan városban élnek, aminek a neve először a DC Comics képregénykiadó népszerű szuperhősét juttatja az emberek eszébe.

Batman egy ikonikus szuperhős, aki már hosszú évtizedek óta a popkultúra része, A sötét lovag trilógia elképesztően sikeres volt – bár érthető módon nem túlzottan örült ennek Batman város polgármestere.

350 ezres lakosú a törökországi Batman városa Forrás: Shutterstock

2008-ban mutatták be A sötét lovag című filmet, amely elképesztően sok pénzt termelt a mozikban, viszont a készítők komoly perrel néztek szembe, ugyanis Batman polgármestere, Huseyin Kalkan állítólag megfenyegette őket, amiért engedély és értesítés nélkül használták a város nevét – sőt, még azt is kijelentette, hogy:

Végül az egészből nem lett semmi, mivel minden bizonnyal a polgármester is rájött arra, hogy az 1939-ben bemutatkozott Batman karakternek semmi köze a Budapesttől nagyjából 2000 kilométerre lévő török városhoz. Hiszen nevét onnan kapta, hogy ő a denevérnek öltözött ember (bat+man) – ráadásul jó eséllyel a képregényhősnek köszönhetően rendesen megugrott az évtizedek alatt a batmani turizmus is, szóval talán még nyertek is vele.

Itt megnézhet egy videót a törökországi Batmanról: