Ma rendezik a 65 éves Ötöslottó születésnapját ünneplő szuperkoncertet a Puskás Aréna Szoborparkban. Fellép Rúzsa Magdi, a Follow the Flow és a ValMar.

A Szerencsejáték Zrt. negyedik alkalommal szervezett szuperkoncertet. Tavaly Majka & Curtis, a Bagossy Brothers Company, valamint Lotfi Begi és barátai fellépését mintegy 70 ezren követték, 30 ezren a helyszínen, 40 ezren online.

A koncertet idén is közvetítik élőben a neten,

a youtube-on és a szuperkoncert.szerencsejatek.hu-n. Az első fellépő 17 óra 30 perckor a ValMar lesz; a duóhoz két dal erejéig csatlakozik Szikora Róbert. 18 óra 30 perckor a Follow the Flow következik, 20 órától pedig Rúzsa Magdi ad exkluzív showt a szoborparkban. A szervezők a korábbiaknál nagyobb színpaddal, grandiózus show-elemekkel készülnek.

A fogyatékossággal élők a színpad közvetlen közelében elhelyezett akadálymentes lelátóról nézhetik a koncerteket; a helyszínt egy számukra fenntartott beléptetési ponton közelíthetik meg az Ifjúság útja felől.

A nemzeti lottótársaság a helyszínen értékesített termékek után befolyt összeget teljes egészében az Ökumenikus Segélyszervezet részére ajánlja fel.

A hozzájárulásból a Kapaszkodó gyermekfejlesztő programon keresztül több mint háromezer nehéz körülmények között élő hátrányos helyzetű gyereket segítenek.

A 2022. október 1-jei szuperkoncert helyszíneForrás: Szerencsejáték Zrt.

Az eseményre vonattal vagy autóbusszal utazók 50 százalékos menettérti kedvezményben részesülhetnek október 1-jén a MÁV-START Zrt. és a Volánbusz Zrt. járatain. A kedvezmény bármely belföldi állomásról bármely budapesti állomásra és megállóhelyre érvényes.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a rendezvény miatt forgalomkorlátozásra kell számítani szombaton 16 és 23 óra között a környéken. A BKK a megszokottnál gyakrabban induló M2-es metró és 1-es villamos igénybevételét ajánlja.

Lezárják az Ifjúság útját a Dózsa György út és a Stefánia út között. A 75-ös és a 77-es trolibuszok a 901-es éjszakai autóbusz Óbuda irányú megállóhelyén állnak meg a Hungária körúton. A BKK tartalék járművekkel is készül, hogy szükség esetén azokkal biztosítsa a nézők kényelmesebb utazását.

Minden eddiginél nagyobb és látványosabb showműsor

 A Puskás Aréna Szoborparkban vadonatúj színpadon koncertezhetnek a sztárfellépők, akik a megnyújtott előtérnek köszönhetően sokkal közelebb kerülhetnek a közönséghez is, az extra elemekről pedig a beépített hidraulikus színpadlift és süllyesztő rendszer gondoskodik. A tökéletes látványról 300 fényvető, köztük számítógép vezérelt, mozgatott világítás hidak, lézershow, több száz rakétából álló pirotechnikai show, valamint szikraeső gondoskodik, a több mint 300 négyzetméternyi ledfalnak és a 100 ezer wattos hangtechnikának köszönhetően pedig a hátsó sorokban állók sem maradnak le az igazi koncertélményről. Az esemény akadálymentes, a fogyatékossággal élők és kísérőjük egy, a színpad közvetlen közelében elhelyezett, magasított lelátóról élvezhetik a fellépéseket.

A Szuperkoncerten az idén 65 éves Ötöslottó születésnapját is ünneplik, ezért rendhagyó módon megváltozik az Ötöslottó játékba küldési ideje is. Az eddig megszokottal ellentétben, kizárólag a Szuperkoncert napján, azaz október 1-én 19:30 helyett már 18:00-tól újra lehet Ötöslottóval játszani, így azok a szerencsevadászok, akik szombaton éjfélig legalább 1800 forint értékben töltenek ki és adnak fel Ötöslottót, esélyesek lehetnek a születésnapi nyereményjáték fődíjára, egy Volkswagen Arteon Shooting Brake Elegance típusú autóra vagy övék lehet az akár többmilliós különnyeremény is. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy aki október 1-jén 18:00 után adja fel kedvenc számait, az a következő, vagyis a 40. játékhétre adja fel szelvényét, azaz október 8-án izgulhatnak a nyereményért.