13 millió dolláros pert indított a McDonald's ellen egy amerikai nő. Sherry Head elmondása szerint veszélyes vegyi anyagot kevertek a kávéspohatába, ami károsította a nyelőcsövét és a a belső szerveit. A perben egy sor másik, ehhez hasonló eset is előkerült.

Sherry Head egy karamellás macchiatót rendelt egy alabamai McDonald's étteremben 2020 decemberében. Először úgy tűnt, hogy az alkalmazottak nem tudják teljesíteni a kérését, mivel a kávégépeket éppen akkor tisztították, de végül kiszolgálták a nőt. Head elmondása szerint, amint ivott a folyadékból, maró és zsibbasztó érzés jelentkezett a szájában és a torkában – írja az MSN cikkében.

Ekkor levette a pohárról a fedőt és észrevette, hogy nem kávé, hanem valamilyen vegyi anyag van benne.

IllusztrációForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A nő rögtön az alkalmazottakhoz és az üzletvezetőhöz fordult, akik viszont nem voltak hajlandók hívni a 911-es segélyhívószámot. Emellett a veszélyes vegyi anyagot tartalmazó palackot sem mutatták meg sem a veszélyes helyzetbe került vendégnek, sem az őt vizsgáló mentősöknek. Így a nő most 13 millió dolláros kártérítést követel a cégtől. Az eljárás kapcsán számos más, hasonló esetre is figyelem irányult, amelyekben a McDonald's állítólag tisztítószerekkel és más, fogyasztásra nem alkalmas anyagokkal szolgált fel a vendégeinek például a jeges teát, forró csokoládét vagy az üdítőket.

Cikkünki kiemelt képe illusztráció.