A Világgazdaság számolt be róla, hogy az ausztrálok nem kérnek III. Károlyból, és helyette a Krokodilvadászként tévéműsorokkal világhírűvé vált, egyébként természettudós férfit akarják az ausztrál dollárra. A kontinensen petíció indult, hogy az ötdollároson a királynő után a 2006-ban meghalt Steve Irwin arcképe díszelegjen, ne pedig III. Károlyé.

Kampányt indítottak Ausztráliában, hogy az ötdolláros bankjegyeken ne III. Károlyéra cseréljék le II. Erzsébet királynő arcképét. A bankókon a néhai királynő tekint vissza az emberekre, de vannak, akik nem kérnek az utódjából. Még azt is megnevezték, hogy kit szeretnének látni az új bankjegyeken: Steve Irwin, a híres Krokodilvadász lehetne a konszenzusos megállapodás.

Steve Irwint, a népszerű zoológust 2006-ban egy tüskés rája sebezte halálra, amikor épp a legújabb dokumentumfilmjét forgatta. A krokodilvadászként elhíresült tévés mindössze 44 éves volt.Forrás: Justin Sullivan / Getty Images North America / AFP

A 2006-ban, tragikus körülmények között meghalt Steve Irwin akár még rá is kerülhetne a bankóra, de az ausztrál parlament honlapján található petíciót egyelőre csak kevesen írták alá,igaz, eddig nem is nagyon kapta fel a média a témát, úgyhogy még változhat az eredmény.

Egyébiránt nem ez az első eset, amikor Irwin neve felmerül az ausztrál dollárral kapcsolatban. 2016-ban a százdollárosra szerették volna rátetetni az arcképét, akkor 31 ezren támogatták a beadványt, de ez kevésnek bizonyult hozzá.

További részletek a Világgazdaság oldalán, ide kattintva olvashatók.