Átadták az első vitorlás olajszállító hajót

földgáz, natural gas, 
 
 Aerial,View,Oil,And,Gas,Tanker,Cargo,Ship,Offshore,At container,big,fuel,harbor,ship,shipping,vessel,cargo,petroleum,e
Aerial view oil and gas tanker cargo ship offshore at the port at night, Industry refinery fuel chemical import export business logistic and transportation.
Vágólapra másolva!
Kínában átadták a világ első, részben vitorlával hajtott szupertankerét. A 40 méter magas vitorlák 1200 négyzetméteres felülettel rendelkeznek, és egyetlen gombnyomással vezérelhetők.
Vágólapra másolva!

A Dalian Shipbuilding Industry hajógyártó ebben a hónapban átadta az M/V New Aden nevű különleges tankerhajót a China Merchant Energy Shipping nevű vállalatnak.

A jármű jelentősége, hogy ez az első, részben vitorlával hajtott szupertanker

– írja a gCaptain.

A New Aden fedélzetén négy hatalmas „szárnyvitorla" található, melyeket a DSIC fejlesztett ki a kínai CMES és a Guangwei Composite Materials részvételével.

A 40 méter magas vitorlák egyenként 1200 négyzetméteres vitorlafelülettel rendelkeznek. A lapát szénszálból készült, ami alacsony súlyt, jelentős tartósságot, valamint korrózióállóságot biztosít a tengeren. A maximális biztonság érdekében a vitorlák teljesen autonóm módon kezelhetők, és egyetlen gombnyomással le- és felengedhetők.

A becslések szerint egy Közel-Kelet és Távol-Kelet közti elméleti útvonalon a technológia több mint 9,8 százalékkal csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást.

Ez hozzávetőleg 2900 tonna szén-dioxid kibocsátásának felel meg.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.