Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 40. héten. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága ellenőrzi a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Az igazgatóság munkatársai szeptember 16. és november 13. között a budapesti piacokon, közterületeken értékesítőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a DiningCity Országos Étteremhéten október 6. és 16. között ellenőrzik az éttermeket és vendéglátóhelyeket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 6-án (csütörtökön) Kecskeméten ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

IllusztrációFotó: Szabó Gábor - Origo

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai október 3. és 9. között

 • hétfőn Pécsett, a számítástechnikai és mobiltelefonboltokat,
 • kedden Sásdon, a Rákóczi Ferenc utcai üzleteket,
 • csütörtökön pedig Magyarszéken, a Kossuth Lajos utcai boltokat

ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 3-án a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 40. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • október 3. hétfő: Kunhegyes és környéke
 • október 5. szerda: Szolnok és környéke
 • október 6. csütörtök: Jászapáti és környéke
 • október 7. péntek: Martfű és környéke

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 3. és 7. között az édesség- és ajándékboltokat ellenőrzik.

Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

IllusztrációFotó: Szabó Gábor - Origo

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága október 3. és 7. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • október 3. hétfő: Pásztói járás
 • október 4. kedd: Balassagyarmati járás
 • október 5. szerda: Salgótarjáni járás
 • október 6. csütörtök: Rétsági járás
 • október 7. péntek: Bátonyterenyei járás

A revizorok az alkalmazottak, különösen a biztonsági őrök, vagyonőrök, illetve portások bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a megjelölt járásokban működő vállalkozásoknál.

Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 12. és október 23. között a piacokon, vásárcsarnokokban, kitelepüléseken ellenőriznek.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 3. és 7. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • október 3. hétfő: Tolna
 • október 4. kedd: Paks
 • október 5. szerda: Szekszárd
 • október 6. csütörtök: Dombóvár
 • október 7. péntek: Bonyhád