Rekordértékesítéssel indultak az új, magas kamatozású állampapírok: két nap alatt 300 milliárd forintért vásároltak az új állampapírokból, a Bónusz illetve Prémium Magyar Állampapírokból - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán.

Varga Mihály közölte: a minden eddiginél nagyobb érdeklődés annak köszönhető, hogy az állampapírok 11 százalék feletti kamatozású, biztonságos, kamatadó-mentes, a háborús infláció ellen védelmet nyújtó befektetést jelentenek a családoknak.

A pénzügyminiszter videós bejegyzése:

Hozzátette, hogy az állampapírok személyesen, és online is megvásárolhatók, a Magyar Államkincstárnál, a postákon, és a forgalmazó bankoknál.

Varga Mihály a bejegyzésénél jelezte: Európában Magyarországon a legkedvezőbb a lakosság aránya az államadósság finanszírozásában. Ma már az államadósság közel egynegyedét a magyar emberek tartják kézben, 2010-ben ez az arány még csupán 3 százalék volt.
Ezzel mérséklődik az ország sérülékenysége, a kamatjövedelem nem külföldre megy, hanem a magyar családoknál marad - írta, és hozzátette: a bizonytalan nemzetközi környezetben ez még nagyobb jelentőséggel bír.