Kiderült, mennyivel emelkedtek az albérleti díjak augusztusban

Eladó lakások, eladó üzletek, ingatlan, eladó ingatlan, lakás, kiadó, Eladó lakások, üzletek Budapesten a koronavírus járvány alatt
Vágólapra másolva!
Rekordmértékű 26 százalékra nyílt az árolló szeptemberben a keresleti és kínálati bérleti díjak között a budapesti albérletpiacon – derül ki a Rentingo.com legfrissebb albérletpiaci elemzéséből. Míg a bérbeadók átlagosan 4,5 százalékkal emelték a bérleti díjakat augusztushoz képest, vagyis átlagosan 201 ezer forintért kínálták lakásukat a múlt hónapban, addig a bérlők 160 ezer forintért kerestek kiadó ingatlant.
Vágólapra másolva!

Soha ilyen mértékben nem nyílt még szét az árolló a fővárosi albérletpiacon, miután szeptemberben 26 százalékra nőtt a különbség a kínálati és a keresleti bérleti díjak között – mutat rá legfrissebb albérletpiaci elemzésében a közösségi albérletkereső platform.

Forrás: Rentingo

A bérlők termékszetesen érzik a rezsiköltségek változását, ami a bérbeadók dolgát is nehezíti, hiszen nehezebbé válik a megfelelő bérlő megtalálása. A bérbeadók számára a piac mélypontja 2021 tavaszán volt: a koronavírus-járvány harmadik hullámában tudtak a legnehezebben bérlőt találni. Hónapokkal később, az újból keresletivé váló piacon aztán már egyre több lakáskereső közül lehetett válogatni, ezért idén januártól folyamatosan csökkent a bérbeadók aktivitása is.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az újabb piaci fordulatot most augusztusban láthattuk,

amikor több mint egy év után a keresleti piac elkezdett gyengülni. A megemelt bérleti díjakra már kevesebb a jelentkező, ezért a bérbeadók kénytelenek újra aktívabban kezdeményezni az albérletpiaci platformon – írták a Rentingo.com. közleményében.