A Store Insider számolt be róla, hogy nem lesz több PET palack a magyar Decathlonnál. A márka október 1-jétől szünteti meg az ilyen típusú termékek forgalmazását. A fenntarthatóságot szem előtt tartva, az egyszer használatos műanyag csomagolású termékek kivezetésével az üzletlánc közel 300 millió forintos bevételről mond le éves szinten.

A Decathlon áruházak közül a magyarországi boltokban Európában a másodikként örökre megválnak a PET palackoktól, annak ellenére, hogy a vásárlók körében népszerűek. 2022 első félévében hozzávetőleg 400 ezer darab PET palackos terméket értékesítettek az áruházakban, köztük vizeket, ízesített és izotóniás italokat.

A márka folyamatosan törekszik a környezettudatos eljárások bevezetésére és az egyre fenntarthatóbb működésre, ennek részeként hozták meg azt a döntést, hogy számolva a közel 300 millió forintos árbevétel kiesésével, nem járulnak hozzá az egyszer használatos műanyagok használatához.

Pet palack (illusztráció)

Október 1-jétől a palackok kizárólag újrahasznosított formában, például 100 százalékban újrahasznosított poliészter alapanyagú ruházati cikkek formájában lesznek megtalálhatók a cég magyarországi üzleteiben. Az izotóniás italok por állagú kiszerelésben továbbra is elérhetők lesznek, így a termékről nem, csupán a csomagolás egy típusáról kell lemondaniuk.

A környezettudatosság nem lehet kényelmi kérdés, és bár jelentős árbevétel-kieséssel kalkulálunk, jó és fontos döntésnek tartjuk, hogy megszüntetjük a PET palackok értékesítését. Az elhatározásunk már a kezdetektől szilárd volt, ezért is döntöttük amellett, hogy nem fokozatosan, hanem a lehető leghamarabb válunk meg ezektől a termékektől. A polcokról lekerült, bontatlan vizeket és italokat pedig a Budapest Bike Maffia részére ajánlottuk fel." – mondta Herczeg Lilla, a Decathlon Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója.

A márka a palackozott üdítők helyettesítésére bátorítja a vásárlókat, az áruházakban folyamatos az ivókutak telepítése, ahol bárki ingyenesen megtöltheti majd a kulacsát.

A Decathlon a világ legnagyobb sportszer-kiskereskedőjeForrás: Veja / Shutterstock

Fontosnak tartjuk, hogy támogassuk vásárlóinkat a környezettudatos döntések meghozásában, ezért weboldalunkon számos hasznos tudnivalót, tippet osztunk meg, ilyen például a saját palack, kulacs fontossága, amit ma már egyre több helyen, köztük hamarosan a Decathlon üzletekben is friss vízzel lehet újratölteni." – tette hozzá Herczeg Lilla.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.