Túl zajos a windsori birtokon lévő kastély Károly királynak, szabadulna tőle

Frogmore House, Home Park, Windsor Castle, Berkshire, England, UK clear sky waterfront tourist attraction sunny nobody historical landmark blue sky contemporary outdoors day color image photography tree heritage countryside travel travel destinations tran
Frogmore House, Home Park, Windsor Castle, Berkshire, England, UK (Photo by Robert Harding Productions / Robert Harding Premium / robertharding via AFP)
Vágólapra másolva!
A The Sun számolt be róla, hogy a brit uralkodó épp ezekben a hetekben rendezgeti a ingatlanportfólióját, és dönt a főbb lakóhelyeiről. Károly király állítólag azt fontolgatja, hogy egy lenyűgöző, 17. századi királyi kastélyt ad át Wales hercegének és hercegnéjének, mert az számára túl zajos.
Vágólapra másolva!

Az újdonsült király a windsori birtokon lévő Frogmore-házat jelölte ki Vilmos hercegnek és feleségének, Katalinnak. Őfelsége állítólag "túl hangosnak" találja a birtokot, amely valóban közel fekszik a Heathrow repülőtérhez. Károly emiatt inkább a Buckingham-palotát használja majd a fő rezidenciájaként.

A windsori Frogmore House Forrás: robertharding via AFP/Robert Harding Productions/Robert Harding Productions

II. Erzsébet, a néhai királynő imádta Windsort, sőt ideje nagyrészét ebben a kastélyban töltötte, és csak szükség esetén használta a Buckingham-palotát Londonban.

A fia azonban sokkal kevésbé lelkesedik a birtokért, holott

a gyönyörű, műemléki védettségű épület már több mint háromszáz esztendős, 1684-ben épült, Hugh May építész tervezésében.

Az állítólagos jövőbeli tulajdonosok, William és Katalin viszont csak nemrég költözött el a kensingtoni palotából a Berkshire-i birtokra, így egyelőre nem világos, hogy a család mit kezdene a Frogmore House-szal, amennyiben a király nekik adná azt.