Új napelempark létesítését jelentette be az MVM

napelem
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. 24 megawatt beépített teljesítményű fotovoltaikus erőművet épít Szegeden - jelentették be a projekt indítása alkalmából tartott ünnepségen a Csongrád-Csanád megyei városban.
Vágólapra másolva!

Molnár Szabolcs, az MVM Csoport termelési vezérigazgató-helyettesének tanácsadója jelezte:

a 9,5 milliárd forintos beruházáshoz 3,6 milliárd forint európai uniós forrást nyertek el

a Környezeti és energiahatékonysági operatív program (Kehop) egyik pályázatán.

A szegedi fotovoltaikus erőmű több mint 12 ezer háztartás éves villamosenergia-szükségletét fedező villamos energiát tud majd megtermelni, amellyel éves szinten mintegy 28 ezer tonnával csökkenhet az ország szén-dioxid-kibocsátása - emelte ki a vezérigazgató-helyettes tanácsadója.

Illusztráció Forrás: Ingatlanbazár

Molnár Szabolcs ismertette, 43 ezer napelemet helyeznek el nagyjából 60 hektár területen Szeged északi részén, a napelempark 2023 nyarán kezdheti meg a kereskedelmi üzemet.

- húzta alá.

Molnár Szabolcs, az MVM Csoport termelési vezérigazgató-helyettesének tanácsadója előadást tart az épülő napelempark projektjének nyitórendezvényén Forrás: MVM Csoport

Az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata 7 szélerőművet és több mint 100 naperőművet üzemeltet Magyarország területén.

A kft. középtávú stratégiája keretében folyamatosan bővíti környezetbarát erőművi portfolióját. Megvalósítás alatt álló Megújuló Programja keretében a szegedivel együtt 33 új naperőművet épít országszerte a Környezeti és energiahatékonysági operatív program támogatásával.