Kétszámjegyű betéti kamatot is talál a megtakarító a piacon, miután a Gránit Bank a napokban a legutóbbi jegybanki kamatemeléshez igazította betéti kamatait. Az aktuális jegybanki alapkamatot követő (jegybanki alapkamat -2,75 százalék), egy éves lejáratú KamatMax Plusz betét éves kamata 10,25 százalékra nőtt (EBKM 10,25 százalék). Emellett rövidebb lejáratra is növelte a kamatokat a bank, 6 hónapos lekötésnél (KamatMax betét) 8 százalék (EBKM 8 százalék), 3 hónaposnál (eBank betét) 7 százalék (EBKM 7 százalék) éves kamat érhető el. A betétekbe a bank meglévő és új ügyfelei egyaránt leköthetik pénzüket – derül ki a Gránit Bank közleményéből.

A november 15-ig meghirdetett akcióban a kamatok kifizetésének feltétele egyszerűen teljesíthető, a lekötés ideje alatt végig meglévő aktivált bankkártyára, vagy rendszeres kártyás vásárlásra illetve az eBank betét esetében aktivált eBank szolgáltatásra és új pénzre van szükség. A bank gondol a feltétel nélküli betétet keresőkre is, számukra egy hónapos lekötésre 5 százalék az éves kamat (EBKM 5 százalék).

Ez a kamatszint átgondolásra késztetheti azokat, akik a jelenlegi inflációs környezetben is lényegében nulla kamatozással tartják pénzüket lekötés nélkül a folyószámlán. Jegybanki adatok szerint közel 9000 milliárd forint nem mozdult meg semmilyen megtakarítási forma felé.

A Gránit Bank betéteket egyszerűen, online lehet lekötni, akár mobilapplikációból néhány gombnyomással, ezért egyszerű, kényelmes megtakarítási forma" – hangsúlyozta Jendrolovics Péter, a GRÁNIT Bank vezérigazgató-helyettese, a lakossági divízió vezetője. A bank kamatstratégiája kapcsán hozzátette: a bank az elmúlt időszakban szektorátlag feletti ütemben nőtt és továbbra is erre törekszik.

Követi a jegybanki alapkamatot a Gránit BankForrás: Origo

A bank betéti kamatstratégiáját a digitális üzleti stratégiája alapozza meg, hiszen a banknak jelentős költségelőnye van a versenytársakhoz képest.

A Gránit Bank betéti kamatai alapján testre szabott megtakarítási portfoliót lehet kialakítani állampapír-vásárlással is kombinálva. A betét rugalmasabb lekötési forma, amely a rövidebb távú megtakarítási célokat támogatja, míg állampapírt elsősorban hosszabb távú tartalékképzéshez érdemes vásárolni.

A Gránit Banknál teljesen online, hétköznap este 9-ig lehet a VideóBankban - videóchattel értékpapírszámlát nyitni és állampapírt venni, közte a jegybanki diszkontkincstárjegy kamatát követő Bónusz Magyar Állampapírt és az inflációt követő Prémium Magyar Állampapírt. Az állampapírokat a lakosság számlavezetési díj nélkül tarthatja értékpapírszámlán, ahogy a betétekhez is lehetőség van havidíjmentes lakossági számlát nyitni, ugyancsak 100 százalékban online, VideóBankban vagy szelfivel - hívják fel a figyelmet közleményükben.