Új regionális raktárbázist avatott fel Szijjártó Péter

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. június 17. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a W-Scope beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a minisztériumban 2022. június 17-én. A dél-koreai vállalat Nyíregyházán nyitja meg első európai üzemét, ahol elektromos autók akkumulátorához használt szeparátorfóliát fognak gyártani. A 290 milliárd forint értékű beruházás 1200 új munkahelyet teremt. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Az SAG-Autonet csoport új raktára több mint 27 millió eurós beruházással, állami támogatással épült. A 130 új munkahelyet is teremtő, világszínvonalú, teljesen robotizált, 16.500 négyzetméteres raktárkomplexumot október 7-én adták át Üllőn. A svájci központú, Európa egyik legnagyobb alkatrészellátójaként számon tartott, itthon is több száz fős cég 6 különböző szervizhálózatot is működtet.
Vágólapra másolva!

Az átadóünnepségen részt vett és beszédet mondott Szijjártó Péter külügyminiszter. A szakpolitikus többek között kiemelte; „az Autonet tulajdonosai időben reagáltak a megváltozott gazdasági környezetre, az új viszonyokra, és időben lépve jelentős fejlesztésekbe kezdtek. Ennek eredménye ez az új raktárbázis, ahol 130 új munkahelyet teremtenek és amely összesen 11 milliárd forintból jött létre, amelyből 1,4 milliárd forintot a kormány biztosít az Autonetnek."

Az új, robotizált raktár nemcsak a cégcsoport 19 hazai telephelyét szolgálja ki, hanem régiós logisztikai központként is működik, így részt vesz Ausztria, Csehország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Olaszország projektjeinek ellátásában is.

Az új raktár évi 22 millió cikkszámot képes kezelni és 8000 paletta elhelyezésére van lehetőség. Az automatizált részben mintegy 65 robot mozgatja a 120 ezer speciális dobozt, amelyből a 25 rakodórámpára érkező teherautókat szolgálják ki.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter: az Autonet tulajdonosai időben reagáltak a megváltozott gazdasági környezetre, az új viszonyokra, és időben lépve jelentős fejlesztésekbe kezdtek Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az átadón Christian Doser, a cégcsoport regionális vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta: „Az autók, a márkák és a típusok Európa minden országában egyformák, mi pedig úgy gondoljuk, hogy a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásoknak is mindenütt egyformán jónak és hozzáférhetőnek kell lenniük. Valljuk és egész munkánkkal minden nap bizonyítjuk, hogy a régen sokat emlegetett „nyugat-európai" szolgáltatási színvonal, amely mindenkinek jár, megfelelő struktúrában bárhol garantálható. Nem véletlen, hogy a cégcsoport 13 országából 10 Közép- és Kelet-Európában található. Cégünk hisz ebben a régióban, az itt élő emberek tudásában és abban, hogy ezekben az országokban hatalmas potenciálok vannak.