Egy New York-i Burger King 2016 októberében, halloween éjszakájára időzítve olyan pr-akciót hajtott végre, hogy annál szemtelenebbet nehéz lenne találni.

A Rego Parkban lévő étterem vezetője ugyanis fehér lepelbe csavarta az egész egységet, amire hatalmas méretű McDonald's feliratokat festettek. Arra persze figyeltek, hogy az álca ne legyen túl profi, nehogy bárki is a vásárlók megtévesztésével vádolja őket, így a kísértetjelmez szemeinél még a Burger King logót is könnyedén észre lehetett venni - írja a Player.hu.

A vendégeket odabent már a megszokott látvány fogadta, azzal a különbséggel, hogy az általuk kért burgereket is álcázott dobozban kapták kézhez, miután pedig kibontották a csomagolást, a következő felirat csípett oda még egyet a konkurensnek:

Csak viccelünk, mi még mindig lángon grillezzük a burgereinket. Boldog halloweent!

A McDonald's nem tett jogi lépéseket az ügyben, már csak azért sem, mert ezzel még nagyobb publicitást kapott volna a tréfa. A két gyorsétteremlánctól egyébként nem idegen, hogy időnként egymással csípkelődnek különbözö marketingakcióikban.