A Tumblr megváltoztatta a felhasználási szabályait: mostantól még több szabadságot ad a kreativitásnak és a művészetnek. Innentől kezdve a közösségi oldalon megtalálható alkotások tartalmazhatnak meztelen emberi testet is, azonban a szexuálisan egyértelmű cselekmények vizuális ábrázolása továbbra is tiltott.

A TheVerge cikke szerint a Tumblr pár nappal ezelőtt frissítette a felhasználási feltételeinek előírásait. Az új szabályok hasonlóan viszonyulnak a szexualitás témakörével kapcsolatos korábbi megengedő hozzáálláshoz, azonban mostantól hivatalosan engedélyezik a meztelen képek megosztását.

A tartalmakat illetően egy kikötés mégis van: a szexuálisan egyértelmű cselekmények vizuális ábrázolása továbbra is szigorúan tilos a közösségi oldalon.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A vállalat a következőket írja közleményében:
Engedélyezettek a meztelenséget, a sértő nyelvezetet, a szexuális témákat tartalmazó szövegek, képek és videók a Tumblr-ön, de a szexuálisan egyértelmű cselekmények vizuális ábrázolása (vagy a nemi szervekre nyíltan fókuszáló tartalom) nem megengedett az oldalon."

A Tumblr 2018-ban betiltotta a felnőtt tartalmakat (beleértve a női mellbimbókat ábrázoló alkotásokat is). Ekkor még a közösségi oldal a Verizon tulajdonában volt, azonban nem sokkal később a vállalat eladta a felületet az Automatticnak. Ennek a cégnek a vezérigazgatója, Matt Mullenweg, már akkor kijelentette, hogy több szabadságot szeretne adni a felhasználóknak. Természetesen a mostantól érvényes új felhasználói lehetőségekre szigorú szabályzások vonatkoznak: többek között továbbra is tilos az erotikus tartalmak hirdetése.