Az Elle.hu számolt be róla, hogy a Thomas's Battersea magániskola lelkipásztori igazgatóhelyettesére kommandósok törték rá az ajtót, és a férfi később be is vallotta a bűnösségét. A vád szerint a 34 éves Matthew Smith gyermekekről készített és terjesztett illetlen képeket.

A botrány valószínűleg sokat ronthat majd az elegáns és nagy tekintélyű intézmény, a Thomas's Battersea hírnevén, amelyben tanulni évi 24.000 dollárba (9,67 millió forint) kerül, és olyan híres diákjai voltak az évek során, mint György herceg, Charlotte hercegnő vagy, a brit modell Cara Delevingne.

Bár Vilmos hercegnek és Kate Middletonnak biztosan nem kellett aggódnia, hogy György herceget - mint az ország leendő uralkodóját -, felveszik-e a programba, de a többi kevésbé híres gyerek nem ilyen szerencsés. A Thomas Battersea-jének várólistája ugyanis már születéskor elkezdődik, és még akkor sincs garancia a bejutásra.

Sarolta (Charlotte) hercegnő és és György herceg édesapjával, Cambridge hercegével és édesanyjával, Cambridge hercegnőjével érkezik első iskolai napjára a londoni Thomas's Battersea-be 2019. szeptember 5-énForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Aaron Chown

Az iskolát csak úgy emlegetik, mint „a legjobb angol oktatást, amelyet pénzért lehet vásárolni". Azonban nem árt ha a leendő tanuló szüleinek sok van belőle, ugyanis a négy és hét év közötti gyermekek belépési díja félévenként 5.868 font (2,7 millió forint), a hét és 13 év közötti gyermekek esetében pedig az összeg 6.628 font (3 millió forint). Cserébe viszont a tanulók a tipikus tantárgyak mellett olyan különleges kurzusokon is részt vehetnek, mint a balett, a dráma, a zene és a művészet. A Thomas's Battersea egy keresztény iskola, de minden vallási hátterű gyereket fogad.

A botrány kirobbanásakor György herceg és Sarolta hercegnő már nem ebbe az iskolába jártak, ugyanis a szülők az idei tanévben átíratták őket a Lambrook magániskolába. A pedofilbotrányba keveredett férfi idén szeptemberben kezdett az intézményben, a letartóztatására pedig november 7-én került sor. Kiderült ugyanakkor, hogy a tanár nem az iskola diákjainak sérelmére követte el a bűncselekményt.