Árverésen szerezhető meg Steve Jobs egyik ikonikus viselete

Steve Jobs, iPhone, 2007
(FILES) This file photo taken on January 9, 2007 at the Macworld Conference in San Francisco, California shows Apple chief executive Steve Jobs unveiling the iPhone, an ultra-slim new mobile phone - less than half-an-inch (1.3 centimeters) thick - boasting a phone, Internet capability and an MP3 player as well as featuring a two megapixel digital camera, Jobs said. Apple celebrates on January 9, 2017 the 10th anniversary of the unveiling of the Iphone, the smartphone that revolutionised the technological world. / AFP PHOTO / TONY AVELAR
Vágólapra másolva!
A technológiai szektorért rajongó gyűjtők időnként egészen különleges tárgyakért is képesek vagyonokat fizetni. Most például Steve Jobs egykori szandáljára lehet licitálni egy árverésen. A várakozások szerint akár 32 millió forintot is ajánlhatnak az Apple alapítójának lestrapált lábbelijéért.
Vágólapra másolva!

Pénteken árverezik el Steve Jobs egykori ikonikus Birkenstock szandálját, melyet az Apple alapítója az 1970-es és 80-as években viselt. A lábbelit az a Mark Sheff mentette ki a szemétből, aki Jobs Albanyban található ingatlanját kezelte még az 1980-as években – írja a Gizmodo.

Az árverést bonyolító Julien's Auctions leírása szerint a szandál már több kiállítást is megjárt,

például látható volt Milánóban, a Birkenstock rahmsi székházában, Kölnben, New Yorkban és Stuttgartban is.

Az árverés különlegessége, hogy a vevő egy nem helyettesíthető token (NFT) formájában is megkapja a szandált, vagyis a fizikai relikvia mellé digitálisan is övé lesz Jobs szandálja.

Az aukció New York-i idő szerint péntek délelőtt 10 órakor kezdődik,

és a várakozások szerint 60-80 ezer dollárért (kb. 24-32 millió forint) kelhet el a szandál.

A lábbelit legutóbb 2016-ban bocsátották árverésre, akkor egy anonim vevő 3400 dollárt (mai árfolyamon 1,3 millió forint) fizetett érte.