Egy vagyont spórolhatott egy férfi egy vállalatnak, hat csomag gumicukor volt a jutalma

haribo gumicukor gumimaci
Vágólapra másolva!
A német Anouar G. egy frankfurti vasúti peronon találta meg a Rewe szupermarket-csoport részéről a Haribo édesipari óriásnak kiállított 4,6 millió euró (1,87 milliárd forint) értékű banki utalási megbízását azonban hatalmasat csalódott az érte kapott jutalom miatt.
Vágólapra másolva!

A 38 éves férfi egy frankfurti vonatperonon pillantotta meg a banki megbízást, és alaposan megdöbbent, amikor meglátta, hogy annak értéke 4.631.538,80 euró.

– mesélte később a történetet.

A csekket állítólag a Rewe szupermarket-csoport állította ki a Haribo édességgyártóknak, de azt egy figyelmetlen alkalmazott véletlenül elhagyhatta az állomáson.

Anouar felvette a kapcsolatot a Haribóval, ahol az egyik ügyvéd arra utasította, hogy semmisítse meg a csekket, és bizonyítékként küldjön a társaságnak egy fényképet erről.

A férfi miután eleget tett a kérésnek, néhány nappal később köszönetképpen kapott egy dobozt Haribótól, amelyben mindössze hat zacskó édességet tartalmazott.

Haribo gumicukor Forrás: Haribo

A férfi később dühösen nyilatkozta, hogy jutalma cseppet sem nyűgözte le, ugyanis állítása szerint tettével több millió eurót spórolt meg az édesipari óriásnak. "Azt hiszem, kicsit pitiáner dolog" - mondta jutalma kapcsán.

A cég viszont úgy véli, a férfi jutalma kielégítő volt: azt az általános köszönőcsomagjukat kapta meg, melyet hálájuk jeléül mindenkinek küldenek. A vállalattól a frankfurti média képviselőinek azt nyilatkozták, hogy mivel a banki papír névre szóló volt, a cégükön kívül más amúgy sem tudta volna beváltani.