A Coca-Cola idén májusban kezdte el bevezetni Nagy-Britanniában azokat a kupakokat, amelyek egy aprócska műanyag szállal hozzá vannak kapcsolva a PET-palackokhoz. A változtatást környezetvédelmi szempontok indokolták, így ugyanis könnyebbé válik a műanyagok begyűjtése is újrahasznosítása.

Bár a gyártó csomagolásai már évek óta 100 százalékban újrahasznosítható anyagokból készülnek, eddig nagy gondot jelentett, hogy a begyűjtésük nem történt meg maradéktalanul. Különösen a kupakokat dobálták szét a fogyasztók, és erre találták ki most ezt az ügyes újítást.

A Promotions.hu arról ír, hogy a Coca-Cola a bevezetéskor „apró változtatásnak" nevezte a dolgot, amely mégis nagy lépést jelent abba az irányba, hogy akár már 2025-re vissza tudják gyűjteni az összes értékesített italuk palackjait, természetesen a kupakokkal együtt.

IllusztrációForrás: Coca-Cola

A tesztalanyokként használt britek azonban nincsenek maradéktalanul elragadtatva a speciális megoldástól, és máris nagy vehemenciával reagáltak a változtatásra.

Teljesen lehetetlen anélkül inni a palackból, hogy a kupak ne ütné meg az orrodat. Arról nem is beszélve, hogy utána nagyon nehéz visszacsavarni

– panaszkodtak például egy walesi lapnak.