Idén is díjazta az Exim Magyarország a hazai pénzintézeteket

EXIM Magyarorszá
díj
díjátadó
Lóga Máté
A képen Lóga Máté, gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár
Vágólapra másolva!
Idén is megrendezte nagyszabású díjátadóját az EXIM Magyarország. A 2022-es gálának a Budai Várban található Királyi Lovarda adott otthont. Az eseményen a hazai pénzügyi és gazdasági ökoszisztéma képviselőit ismerték el, a díjakat pedig azon pénzintézeteknek ítélték, amelyek 2021-ben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az EXIM Magyarország által kínált hitel- és lízingkonstrukciók folyósítása során. A rendezvényt Lóga Máté, gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár szavai nyitották, majd az EXIM Magyarország vezérigazgatója, Kisgergely Kornél is köszöntötte a résztvevőket.
Vágólapra másolva!

Az EXIM Magyarország mintegy 40 pénzintézettel folytat együttműködést, amelyek kiemelt szerepet töltenek be a vállalat által kínált finanszírozási konstrukciók gazdasági szereplőkhöz történő eljuttatásában. 2021-ben a partnerek által refinanszírozott hitel- és lízingkonstrukciók az EXIM Magyarország hitelállományából összesen 69 százalékot tettek ki, amely összesen 5.759 lebonyolított ügyletet jelent.

Az eredményes munka elismeréseként az EXIM Magyarország idén is díjazta együttműködő partnereit – ezúttal 8 kategóriában.

Az EXIM Awards 2022 díjakat azon pénzintézetek nyerték el, amelyek 2021-ben legalább 550 milliárd forint értékben folyósítottak a válllalat által kínált hitel- vagy lízingterméket refinanszírozási konstrukcióban. A díjátadó rendezvényre a Budai Várban, a Királyi Lovardában került sor, a résztvevőket Lóga Máté, gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár köszöntötte, majd az EXIM Magyarország vezérigazgatója, Kisgergely Kornél is beszédet tartott.

Lóga Máté, gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár Forrás: EXIM Magyarország

Lóga Máté, gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár elmondta:

Az idei évben Az Év Bankja 2021 elismerést a Raiffeisen Bank nyerte el, amelyet Csorba Zoltán főosztályvezető vett át. A Budapest Lízing (jelenleg Euroleasing Zrt.) két kategóriában is győzedelmeskedett, az EXIM Awards 2022 eseményen Az Év Lízingcége, valamint A Legtöbb Kárenyhítő Lízinget Folyósító Lízingcégnek járó díjat is bezsebelte, a társaságot Gigacz Attila, az Euroleasing termékfejlesztési igazgatója képviselte. A további kategóriák közül Az Év Kkv-finanszírozója 2021 és A Legtöbb Kárenyhítő Hitelt Folyósító Bank 2021 elismerést is a K&H Bank vihette haza, a pénzintézet nevében a díjakat Rajna Gábor, a társaság üzleti ügyfelek divíziójának vezetője vette át. A MEHIB-díj 2021 címet idén az OTP Bank érdemelte ki kiemelkedő munkásságáért, az elismerést Harnóczi György főosztályvezető vette át.

Az EXIM Awards 2022 gálának a Budai Várban található Királyi Lovarda adott otthont Forrás: EXIM Magyarország

Az idei évben először hirdették ki A Leginnovatívabb Banknak járó elismerést, amelyet az MKB Banknak ítéltek, az emlékplakettet Szabó Leventének, az MKB Bank egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettesének adták át.

Az Urbán Zoltán-emlékdíjat Ferencsák Hajnalka, a Budapest Lízing folyamatfejlesztési menedzsere nyerte el, aki az elmúlt években jelentős mértékben támogatta az EXIM Magyarország refinanszírozási konstrukcióinak piacra juttatását.

,,Örömmel tölt el, hogy idén is díjazhattuk együttműködő partnereink refinanszírozásban és a lízingkonstrukciók terén nyújtott kiemelkedő munkáját. Az EXIM Magyarország exportösztönző termékfejlesztési megoldásaival kiemelt figyelmet fordít a hazai vállalatok támogatására és termékeik nemzetközi szintekre történő eljuttatására, ezzel együtt a magyar gazdaság versenyképességének erősítésére is. Bízom benne, hogy partnereinkkel a jövőben is közös erőfeszítéssel haladunk a megkezdett úton, ezzel gyarapítva a magyar sikerek számát" – tette hozzá Kisgergely Kornél, az EXIM Magyarország vezérigazgatója.