Magyar céget vásárol a világ egyik legnagyobb autógyártója

Stellantis, vállalat, autóipari vállalat, autó, ipar
The sign is seen outside of the FCA US LLC Headquarters and Technology Center as it is changed to Stellantis on January 19, 2021 in Auburn Hills, Michigan. - Newly-created European carmaker Stellantis motored its way January 18, 2021 onto the Paris and Milan stock exchanges. Stellantis -- created by the merger of France's PSA and US-Italian rival Fiat Chrysler -- is the world's fourth-biggest automaker by volume. (Photo by JEFF KOWALSKY / AFP)
Vágólapra másolva!
A jelenleg a világ ötödik legnagyobb autógyártó csoportjaként működő Stellantis bejelentette, hogy megvásárolja a mesterséges intelligencia és fejlett vezetéstámogató rendszerek fejlesztésével világhírűvé vált magyar vállalatot, az aiMotive-ot.
Vágólapra másolva!

A start-up, mely többek között a Sony elektromos autójának önvezető rendszerének fejlesztésében is részt vesz, a Stellantis leányvállalataként folytatja munkáját, megőrizve működési függetlenségét és start-up kultúráját – írja közleményében a Stellantis.

Ez az akvizíció jelentős fejlesztést hoz majd a Stellantis mesterséges intelligenciája és az autonóm vezetési technológiája számára, kibővíti globális tehetségtárát, és fellendíti a vadonatúj STLA AutoDrive platform középtávú fejlesztését.

Illusztráció Forrás: AFP/Jeff Kowalsky

Az aiMotive technológiai termékportfóliója a mesterséges intelligencia és az autonóm vezetés négy kulcsfontosságú területére összpontosít - teszi hozzá a Villanyautósok.hu. Az egyik az aiDrive, mely beágyazott szoftvercsomagot biztosít az autonóm vezetéshez. A második az aiData, mely mesterségesintelligencia-műveletekre és adateszközökre fókuszál. A harmadik az aiWare, mely szilícium mikrochipekhez kínál szakértelmet, a negyedik pedig az aiSim, ami szoftveres szimulációval támogatja az autonóm vezetés fejlesztését.

Az aiMotive központja Budapesten található, de Németországban, az Egyesült Államokban, és Japánban is vannak irodáik, világszerte összesen több mint 200 magasan képzett munkavállalóval.