2022. november 23-án sikeresen lezárult az MVM Csoport hitelminősítésének éves felülvizsgálata a Fitch Ratings hitelügynökséggel, az MVM az energetikai piacokon tapasztalható kihívások mellett is megtartotta befektetési kategóriájú minősítését (BBB) - írja a cég közleménye.

A Fitch elemzése elismerte az MVM Csoport integrált üzleti modelljét, kulcsfontosságú regionális és hazai piaci szerepét, konzervatív finanszírozási politikáját, stabil likviditási helyzetét és az állami szerepvállalást. Ezzel egyidőben negatívra módosította a minősítés kilátását, mivel a cégcsoport a hazai ellátásbiztonságban betöltött szerepe miatt átmenetileg magasabb adóssággal és finanszírozási költségekkel szembesülhet.

Az MVM Csoport épülete a Szentendrei út 207-209. alattForrás: MTI/Branstetter Sándor

Az MVM Csoport befektetési kategóriájú besorolását 2022 júliusában az S&P Global Ratings hitelminősítő is megerősítette, így az MVM jelenleg mindkét nemzetközi hitelügynökségnél befektetésre ajánlott kategóriában szerepel. A magyar szuverén adósságbesorolással megegyező, változatlan minősítéssel a hitelminősítő elismerte.