Bárki megveheti a házat, ahol a legendák szerint Marilyn Monroe is lakott egy ideig

Marilyn Monroe portré
PALM SPRINGS, CA - 1954: Actress Marilyn Monroe poses for a portrait laying on the grass in 1954 in Palm Springs, California. (Photo by Baron/Hulton Archive/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Marilyn Monroe életének 36 éve alatt soha nem lakott egy helyen túl sokáig. Épp ezért Los Angeles tele van olyan ingatlanokkal, amelyek valahogy kötődnek a sztár életéhez. Most pedig eladó az egyik ilyen ház.
Vágólapra másolva!

Eladóvá vált Los Angeles város Beachwood Canyon negyedében a Chateau Beachwood nevű ingatlan, amelyben állítólag Marilyn Monroe is lakott egy ideig. A francia normandiai stílusú ingatlant Walter C. King építész tervezte 1936-ban – írja Dirt.com.

A felújított komplexumot a Warner Bros. stúdió építette, hogy a sztárjait elszállásolja. Az ingatlan egykori tulajdonosa az Universal Newsstand mögött álló S. J. Steinberg volt, aki rendszeresen adta bérbe sztároknak a házat. Épp ezért tartják úgy sokan, hogy Marilyn Monroe is eltöltött némi időt benne, noha erre konkrét bizonyíték nincs.

Az ingatlannak a legendáktól függetlenül is megvan a maga varázsa. A több mint 111 négyzetméter lakóterületű épület alsó szintjén található egy napfényes nappali, konyha, egy étkező és egy félfürdő is.

Az emeletre lépcső vezet fel, ahol két világos hálószoba található, különleges domborművekkel díszítve. Itt kapott helyet a korabeli káddal rendelkező fürdőszoba is.

Az ingatlant legutóbb 2019-ben, 785 ezer dollárért adták el, most pedig 899 ezer dollárért (kb. 360 millió forint) hirdetik.