Újabb adathalászati kísérlet miatt adtak ki riasztást

hekker, telefon, bűnügy, bűnözés, online, feltörés, kód, kódtörés, programozás, program, kém, hekker támadás, támadás
Overhead hacker in hood working at computer and mobile phone typing text in dark room, An anonymous hacker uses malware with mobile phone to hack password, personal data steals money from bank. cyber
Vágólapra másolva!
Az utóbbi időszakban megszaporodtak a Takarékbank ügyfeleit célzó adathalász kísérletek, amelyek során a csalók személyes adatokat próbálnak megszerezni. Az adathalászok legújabb módszere, hogy a Google és a Bing keresőjében hirdetik csaló oldalaikat - figyelmeztet közleményében a Takarékbank.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett a Takarékbankhoz, amely szerint adathalász linkre kattintottak a Google vagy a Bing keresőjéből. A bank szakemberei a következőket javasolják az ügyfeleknek biztonságuk érdekében:

  • Soha ne a böngésző keresőjén keresztül keressenek rá a bank vagy bankjuk internetbankjának oldalára (pl. Google). Minden esetben a bank hivatalos honlapjáról (www.takarekbank.hu) nyissák meg az internetbankot.
  • Ellenőrizzék a böngésző címsorában szereplő címet, és amennyiben nem a https://www.takarekbank.hu/netbank vagy a netbank.takarekbank.hu cím szerepel, vagy nem „.hu"-ra végződik a cím, azonnal zárják be a böngészőt.
  • Minden esetben olvassák el az SMS-ben kapott jóváhagyó kódot tartalmazó üzenetet, ellenőrizve, mihez adják jóváhagyásukat.
  • A bank applikációjával történő jóváhagyás esetén mindig ellenőrizzék az aláírandó tranzakciót vagy módosítást jóváhagyás előtt.
  • Amennyiben bizonytalanok a Takarékbanktól kapott üzeneteket illetően (pl. nem ők indították a tranzakciót vagy applikáció telepítést vagy idegen nyelvű SMS érkezik), azonnal hívják a bank telefonos ügyfélszolgálatát a 06 1 311 3110-es telefonszámon.

Amennyiben megnyitották a hivatkozást és megadták az adataikat, azonnal keressék fel a bank ügyfélszolgálatát és függesszék fel netbankjogosultságukat!

- kéri ügyfeleitől a Takarékbank.