Az Upper East Side városrész New York egyik legendás luxusnegyede. Itt található az 1930-ban épült, ötcsillagos Pierre Hotel, amelyben most eladó egy káprázatos lakás. Mutatjuk a New York-i luxusingatlanok egyik ékkövét.

A Pierre Hotel 1930-ban az elegancia és a luxus szinonimája volt New Yorkban, amikor Charles Pierre felépítette az épületet a Fifth Avenue és a 61. utca sarkán. A nagy gazdasági világválság és a tőzsdei összeomlás azonban a hotelt is a mélybe rántotta, a Pierre pedig 1932-ben csődbe ment.

Ezt követően, 1938-ban, J. Paul Getty, a világ akkori leggazdagabb embere vásárolta meg, nagyjából 2,5 millió dollárért.

1959-ben az épület 75 lakását szövetkezeti ingatlanként adták el, miközben Getty megtartotta az irányítást a szállodai szolgáltatások felett. Azóta a Pierre privát apartmanjai nemzetközi hírességek egész sorának adtak otthont. Lakott az épületben például Elizabeth Taylor, Arisztotelész Onasszisz, Summer Redstone (a Harrods tulajdonosa), valamint a divatikon, Yves Saint-Laurent is.

Most a 160 méter magas épület egyik rendkívül elegáns, két hálószobás és két fürdőszobás lakása került ki a piacra. Természetesen mindkét hálószoba saját fürdőszobával rendelkezik. A 186 négyzetméter alapterületű fejedelmi ingatlan meghirdetett ára 11,25 millió dollár (kb. 4,5 milliárd forint) – írja a Dirt.com.

A 27. emeleten található lakásnak azonban a fenntartási költségei is egy kisebb vagyont tesznek ki, havi 15 ezer dollárral (kb. 6 millió forint).

A rezidencia belső dizájnját Anouska Hemphill angol tervező álmodta meg, a lenyűgöző famunkák pedig a világhírű bútorkészítő, David Linley kézjegyét viselik. Linley egyebek mellett parkettát, szekrényeket, könyvespolcokat, ajtókat és lambériát készített a lakásba. Az intarziás ébenfát fekete lakkozással fényesítette.

Noha az épületet rengeteg fa veszi körül, az északi, déli és nyugati kilátással rendelkező lakást, a hatalmas ablakoknak köszönhetően, elárasztja a természetes fény.

A luxuslakás egy majdnem 10 méter hosszú nagyszobával rendelkezik. És bár a konyha szerény, a lakó valószínűleg keveset fog főzni benne, különösen, hogy egy ötcsillagos szállodában lakik, amely szobaszervizt is kínál a tulajdonosnak a hotel éttermeiből.

A szobaszerviz mellett a lakástulajdonosok teljes körű hozzáférést élveznek a szálloda összes szolgáltatásához, beleértve a 24 órás portaszolgálatot, a napi kétszeri takarítást, a spa-t és a fitneszközpontot is. Emellett igénybe vehetik a konferenciatermet, az üzleti központot, valamint a szépségszalont.