A világon egyedülálló edzőközpont, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia elérte legmagasabb pontját. A Velencei-tó nem csak multifunkcionális kajak-kenu akadémiával, hanem rendezvényhelyszínnel is gazdagodik.

Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakozó, az akadémia elnöke is beszédet mondott a róla elnevezett Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia bokrétaünnepségén, Sukorón. A Magyar Építők cikke mindezzel kapcsolatban kiemeli, hogy világon egyedülálló sportkomplexum a Velencei-tó északi partján jön létre.

A munkálatok dinamikusan haladnak, az épületegyüttes már elérte a legmagasabb pontját. Már az uszoda épületén dolgoznak, hamarosan elkezdődik a verseny- és tanmedence építése.

Az új létesítmény a Velencei-tavi kajak-kenu és evezőspálya mellett épül meg. Az utánpótláskorú versenyzők a kollégiumi szárnyban laknak majd és egyéni tanrend szerint tanulnak, ugyanakkor az akadémia a tehetségek menedzselése mellett módszertani központ is lesz.

Galériánkban a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia bokrétaünnepségéről közlünk fotókat:

Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok, 31-szeres világbajnok kajakozó, az akadémia elnöke beszédet mond a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia bokrétaavató ünnepségén SukorónForrás: MTI/Bodnár Boglárka

Az épületek hasznos alapterülete megközelíti a 27 ezer négyzetmétert, ebből az akadémia főépületében 19 ezer négyzetméteren úszócsarnok, sportcsarnok, étterem, főzőkonyha, konferenciaterem, irodák és szállásépületek is helyet kapnak.

A multifunkciós sportcsarnokban edzőtermeket, konditermet, fallabda-pályát és sportdiagnosztikai labort létesítenek, az összekötő épületrészekben pedig a klubhelyiségeket és a tantermeket alakítják ki.

Épül egy tízpályás sportuszoda is tanmedencével, 250 férőhelyes lelátóval, wellness-részleggel. A kollégiumi épületszárnyakban 66 szobát, valamint edzői apartmanokat alakítanak ki, amelyek egy része akadálymentesített lesz. Emellett az országban egyedülállóan magaslati oxigénterápiás szobák is szolgálják majd a sportolókat.

A hajótároló épületrészben 6500 négyzetméteren fedett evezős tesztpályák, edzőtermek, öltözők, edzői irodák, hajójavító műhelyek és tárolók kapnak helyet.

Külön tömbben 1100 négyzetméteren mérési központként alakítanak ki egy ellenáramoltatott evezős medencét, amely a világversenyekre való felkészülésben jelent kimagasló lehetőséget a sportolóknak - emelte ki. A Velencei-tó partján épülő sportközpont területén több mint 880 fát telepítenek.