Sokak számára egy lottófőnyeremény is elég lenne ahhoz, hogy rendbe tegyék az életüket, de van, akinek kettő sem elég.

A Promotions.hu számolt be az amerikai Evelyn Adams történetéről, ami sokak számára tanulságos lehet, ugyanis még 1985-ben akkora szerencséje volt, hogy 3,9 millió dollárt (mai árfolyamon: nagyjából 1,5 milliárd forintot) nyert a lottón, majd hihetetlen módon mindössze 4 hónappal később ismét 1,4 millió dollárral (körülbelül 550 millió forinttal) gazdagodott.Ám jelenleg mégis pénz nélkül, szerény körülmények között, egy lakókocsiban él, és egy kisboltban dolgozik, pedig ez a két összeg annak idején még többet ért, mint most.

Evelyn Adams természetesen mai fejjel szinte mindent máshogy csinált volna. Annak idején részletekben kapta meg a nyereményét, és az elején még jó döntéseket hozott, hiszen az első pénzből kifizette a tartozásait, illetve a lánya egyetemi alapjába tett félre – de hamar kisiklottak a dolgok, mikor a nő megszokta a gazdagságot, és egyáltalán nem gondolkodott józan ésszel.

IllusztrációForrás: MTI/Mónus Márton

Szerencsejáték-függő lett, megjelentek körülötte az új barátok, akiket csak a pénze érdekelt, és senkinek sem tudott nemet mondani. A kölcsön adott összegeket sosem látta viszont, így Evelyn Adams mindössze pár év alatt mindenét elveszítette, és újra kellett kezdenie az egész életét annak a tudatában, hogy a sorstól két lehetőséget is kapott arra, hogy jó életet teremtsen magának.

A nő az utóbbi években megbékélt a döntéseivel, nem szeretne a múlton rágódni, helyette inkább a jövőbe tekint, hiszen az az egyetlen módja annak, hogy az ember ne legyen keserű egy ilyen meghökkentő eset után.