Nézze meg Pierce Brosnan 100 millió dolláros óceánparti házát

The 2020 InStyle And Warner Bros. 77th Annual Golden Globe Awards Post-Party - Red Carpet GettyImageRank1 arts culture and entertainment bestof topix
BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - JANUARY 05: (L-R) Keely Brosnan and Pierce Brosnan attend The 2020 InStyle And Warner Bros. 77th Annual Golden Globe Awards Post-Party at The Beverly Hilton Hotel on January 05, 2020 in Beverly Hills, California. Matt Winkelmeyer/Getty Images for InStyle/AFP
Vágólapra másolva!
Malibu a hollywoodi hírességek kedvelt nyaralóhelye, és számos szupersztár életvitelszerűen itt is lakik. Bemutatjuk Pierce Brosnan elképesztően látványos, 100 millió dollárt érő óceánparti üdülőjét.
Vágólapra másolva!

A kaliforniai Malibu a szupersztárok egész sorának ad otthon, illetve több híresség is rendelkezik nyaralóval az óceánparti településen. Pierce Brosnan és felesége, Kelly is tulajdonol itt egy házat, melynek értéke eléri a 100 millió dollárt – írja a The Richest.

Az ír színész és felesége a 2002-es Halj meg máskor! című James Bond-film sikere után építették a nyaralót. Az ingatlant Ralph és Ross Anderson tervezők álmodtak meg.

A házaspár két szomszédos telket vásárolt meg az építkezéshez, közel egy évtized után pedig el is készült a 0,7 hektáros telken fekvő palota. A délkelet-ázsiai ihletésű háznak az Orchidea nevet adták, az inspirációt pedig az 1997-es Bond-film (A holnap markában) adta, melyet Thaiföldön forgattak.

Az elképesztő, óceánra néző kilátás mellett a kültéri és beltéri építészeti megoldások is kiváló ízlést tükröznek.

A belső tereket például kézzel készített famunkák és vintage csillárok díszítik, melyeket Brosnan maga vásárolt Párizsban.

A főépületben és a vendégházban összesen öt hálószoba és 14 fürdőszoba található. A földszinten olyan konyhát alakítottak ki, amely ideális vendégszakács fogadására. A háznak ráadásul saját komornyikszobája is van.

A főépület földszintjén két lakosztály található, az emeleten pedig egy nagy hálószoba. A fő hálószobához saját nappali és két hatalmas kandalló is tartozik. A legnagyobb fürdőszobát pedig nappal fényár önti el, a padlótól mennyezetig érő, ugyancsak óceánra néző ablaknak köszönhetően. A földszinti lakosztályok szintén saját fürdőszobával rendelkeznek.

A thaiföldi luxusüdülőhely hatását keltő ingatlan egyik fő problémája az lenne, hogy az óceánparton a faanyag idővel tönkremegy. Brosnan azonban gondoskodott arról, hogy az erkély olyan anyagokból készüljön, melyek hosszú távon is ellenállnak a víz okozta károknak.

A nyaraló további sajátossága, hogy Brosnan és felesége importált homokkal alakítottak ki privát strandot. A gyerekeikkel együtt így mintegy 36 méter hosszú saját partszakaszon élvezhetik a napsütést.

A kültéri részen emellett helyet kapott egy sósvizes medence, vízeséssel és szabadtéri zuhanyzóval. Valamint kialakítottak egy teraszt, ahonnan (sok zölddel körülvéve) tökéletes kilátás nyílik az óceánra.

A vendégház a főépülettől elkülönítve, saját medencével, spa-val, bárral, sőt még külön edzőteremmel is rendelkezik. Nem mellékesen pedig egy házimozi is helyet kapott benne, amely 20 fő befogadására képes. Ha pedig mindez nem volna elég, a klimatizált bortároló egységben 200 palack is elfér.

Az Orchidea palotát először 2020 szeptemberében hirdették meg a piacon, akkor 100 millió dollárért. Ez elképesztő ár, tekintve hogy a malibui ingatlanok medián ára 3,2 millió dollár körüli szinten mozog.

A ház egy évig állt a piacon ajánlat nélkül, aztán a színész úgy döntött kivonja a házat a piacról. Bár Brosnanék otthona továbbra is Malibu, a pár az ideje jelentős részét Hawaiin tölti.