Egy erre szakosodott kereskedőcég 425 ezer dollárért hirdette meg Bob Dylan egyik dalszövegének kéziratos példányát. Ez az ár nem számít túl magasnak a legnagyobb slágerekhez tartozó kéziratok áraihoz képest.

A Moments in Time nevű oldalon 425 ezer dollárért árulják azt a kéziratot, melyen Bob Dylan Desolation Row című dalának dalszövege található. Az alkotás az 1965-ös Highway 61 Revisited című albumon jelent meg, és több mint 11 perc hosszú – írja a The Richest.

A kézirat sajátossága, hogy a Desolation Row esetében mindössze ez az egy kéziratos példány létezik, szemben olyan slágerekkel, mint a Hard Rain vagy a Blowin' in the Wind.

A közel félmillió dolláros ár pedig nem különösen magas, tekintettel arra, hogy más dalokhoz tartozó Dylan-kéziratok mennyiért keltek el korábban. 2020-ban például valaki 2,2 millió dollárt fizetett a The Times They Are A-Changin' szövegének kéziratáért, míg a Blowin' in the Wind kéziratos dalszövege ugyanabban az évben szintén közel félmillió dollárért talált gazdára.

A Desolation Row kéziratának eladója ismeretlen, azonban a TMZ értesülései szerint olyan személyről van szó, aki gyerekkora óta barátságban áll az énekessel, és több mint két évtizeddel ezelőtt jutott hozzá a relikviához.