Két év után előkerült Kína egykori leggazdagabb embere

Horizontal (FILES) This file photo taken on September 8, 2017 shows Jack Ma, chairman of Alibaba group, dancing to a medley of Michael Jackson songs during the Alibaba Annual Party at the Huanglong sports center in Hangzhou in China's eastern Zhejiang pro
Jack Ma
Vágólapra másolva!
Jack Ma az elmúlt fél évet Tokióban töltötte, műgyűjtővé vált és akvarelleket fest, valamint exkluzív klubokban tölti az idejét. A japán fővárosba családja mellett séfje és biztonsági emberei követték, nyilvános tevékenységét pedig a minimálisra korlátozta.
Vágólapra másolva!

Jack Ma, az Alibaba alapítója, Kína egykor leggazdagabb üzletembere fél éve Tokióban él: az üzletember hónapok óta Japánban tartózkodik családjával, a főváros mellett különböző síparadicsomokban és fürdőkben bukkan fel, valamint rendszeresen utazott az Egyesült Államokba és Izraelbe.

Jack Mában egykor buzgott a szereplési vágy Forrás: AFP/Focus

A források szerint az üzletember műgyűjtővé vált, sőt a milliárdos akvarellek festésével üti el az idejét.

A milliárdos két éve összekülönbözött a kínai vezetéssel, bírálta a hatóságokat, ami után az Alibabát rekordösszegű, 2,8 milliárd dolláros bírsággal büntették trösztellenes visszaélések miatt. Jack Ma azóta lényegében eltűnt a nyilvánosság elől, a Twitteren például több mint két éve nem tett közzé bejegyzést.

További részletek a Világgazdaságban.