Ismét 100 milliárd dollár felett a természeti katasztrófák biztosítási kárösszege

Nicole hurrikán, pusztítás, Florida, Amerikai Egyesült Államok, vihar,
DAYTONA BEACH, FLORIDA - NOVEMBER 10: People look on at homes that are partially toppled onto the beach after Hurricane Nicole came ashore on November10, 2022 in Daytona Beach, Florida. Nicole came ashore as a Category 1 hurricane before weakening to a tropical storm as it moved across the state. Joe Raedle/Getty Images/AFP (Photo by JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A természeti katasztrófák az idén eddig 115 milliárd dollárra becsült biztosítási kárt okoztak, ami jóval meghaladja a 81 milliárd dolláros tízéves átlagot - közölte csütörtökön a Swiss Re viszontbiztosító társaság.
Vágólapra másolva!

A társaság tájékoztatása szerint 2022 volt a második egymást követő év, amikor a biztosítási kárösszeg meghaladta a 100 milliárd dollárt - ami viszont megfelel az elmúlt évtized évi 5,7 százalékos növekedési átlagának.

A természeti és ember okozta biztosítási kárösszeg 122 milliárd dollárra rúgott, így 2022 az egyik legdrágább éve lesz az ágazatnak.

Emberek nézik összedőlt otthonaikat a Nicole hurrikán puszítása után Floridában (USA) 2022 novemberében Forrás: Getty Images via AFP/Joe Raedle

Az év legnagyobb kárt okozó természeti eseménye a floridai Ian hurrikán volt 50-65 milliárd dolláros becsült biztosítási kárösszeggel. A hurrikánok károkozási rangsorában ezzel a második helyezést szerezte meg magának a 2005-ös Katrina után.

Az árvizek, a jégeső másodlagos következményei a biztosítási ágazatot mintegy 50 milliárd dolláros kártérítési kifizetéssel terhelték meg az idén.