Egyre több átverés terjed a világhálón, ezúttal a Spar nevét felhasználva jelentek meg adathalászok. Aki gyanútlanul, jóhiszeműen jár el, az súlyos összegeket veszíthet - ezzel kapcsolatban figyelmeztetést adott ki az áruházlánc.

Az áruházlánc a következő figyelmeztetést tette ki közösségimédia-oldalára az esettel kapcsolatban:

Az utóbbi napokban ismét visszaélnek a SPAR nevével. Adathalászok olyan nyereményjátékot hirdetnek, ahol különleges ajándéktáskát ígérnek azoknak, akik megosztják és kommentelik a posztjukat, illetve regisztráció után e-mail címet kérnek. Ezt követően felveszik a regisztráltakkal a kapcsolatot további adatokért, hogy tőlük jelentős összegeket csaljanak ki. A SPAR és INTERSPAR nem hirdetett ilyen játékot és nyomatékosan felhívjuk Vásárlóink figyelmét, hogy  semmiképp ne adják meg adataikat, kártyaszámukat a csalóknak! Köszönjük.

Az ilyen csalások kiszűrése érdekében mindig csak a hivatalos oldalakról tájékozódjunk, és ne higgyünk azoknak a posztoknak, amelyekben helyesírási hiba vagy elírás van, illetve nincs mellettük „pipa", ami az ellenőrzött profilt jelenti. Fokozottan figyelni kell az ünnepi időszakban, mert ilyenkor megszaporodnak az átverős, csaló nyereményjátékok.