A középkori lovagok világába kalauzolja a gyerekeket a pomázi befogadó játszótér

pomáz, befogadó játszótér
A középkori lovagok világát idézi a befogadó játszótér
Vágólapra másolva!
Várvédő kapitányok, hős lovagok és hercegnők bőrébe bújhatnak a gyerekek azon a pomázi akadálymentes játszótéren, amit a nemzeti lottótársaság „A játék összeköt!" játszótérépítési programjának részeként valósított meg. A 21. befogadó játszótéren olyan kombinált játékelemek kaptak helyet, amelyeket az ép és fogyatékossággal élő gyerekek is kipróbálhatnak, a közös játékon keresztül pedig elfogadóbb és befogadóbb felnőttekké válhatnak.
Vágólapra másolva!

A Szerencsejáték Zrt. programjának köszönhetően Pomázon nyitotta meg kapuit a legújabb olyan játszótér, ahol a gyerekek a fogyatékosság minden típusa szempontjából akadálymentes környezetben játszhatnak. A nemzeti lottótársaság országos programjában már a 21. befogadó játszótér várja a gyerekeket. A Szerencsejáték Zrt. célja, hogy az akadálymentes és befogadó játszóterekkel már gyermekkorban, a közös játékon keresztül valósítsa meg a szemléletformálást.

„Magyarországon minden tizennegyedik kiskorú él a fogyatékosság valamely típusával.

– hangsúlyozta Mager Andrea. A Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: „A célunk az, hogy játszótérépítési programunkkal lehetőséget teremtsünk az ép és fogyatékossággal élő gyerekek találkozására és közös játékára. Hiszünk abban, hogy a közös élmények, a közös játék örömének nyomán befogadóbbak és nyitottabbak lesznek a gyerekek, és felnőttként már ezt a szemléletet adhatják tovább, akár majd a saját gyerekeiknek is."

Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója a játszótér ünnepélyes átadásán Forrás: Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. 2017-ben elindított játszótérépítési programjának célja, hogy a szemléletformálás már gyermekkorban megkezdődhessen, és ezeken a közösségi tereken keresztül is támogassa a fogyatékossággal élő gyermekek beilleszkedését, valamint sikeres, boldog felnőtté válását.

„A magyar jövőt a magyar családok írják." - emelte ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára. Vitályos Eszter hangsúlyozta: „Nem attól leszünk különlegesek, amilyenek vagyunk, hanem attól, ahogyan mással bánunk. Ezen a játszótéren ép és fogyatékossággal élők is közösen játszhatnak, tanulhatnak, és ezzel közösen alapozhatják meg a jövő sikerességét."

Dr. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára Forrás: Szerencsejáték Zrt.

A nemzeti lottótársaság 2017-ben indított játszótérépítési programja idén újabb szintet lépett, hiszen a kezdeményezés élén jószolgálati nagykövet is áll. Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó érintett szülőként segíti a fogyatékossággal élők szélesebb körű integrációját. Az olimpikon kislányánál 2 éves korban diagnosztizálták Charcot-Marie-Tooth (CMT) betegséget, egy ritka, genetikai rendellenességet, amely miatt Flóra kerekesszékkel közlekedik.

Az egyes játszóterek meséket idéző világot jelenítenek meg. A pomázi játszótér játékelemei a Kastély tematikára épültek, és ezek a fogyatékossággal élő gyermekek számára is biztosítják a játék örömét, az akadálymentes játékokon keresztül a gyermekek közösen fedezhetik fel környezetüket.

„Egy színes, jókedvű, befogadó játszótér nyitotta meg kapuit. A játszótér megvalósításával több száz gyermek számára biztosítják a játék örömét Pomázon." - emlékeztetett Leidinger István, Pomáz polgármestere.

A középkori lovagok világát idézi a befogadó játszótér Forrás: Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. 2017-ben indította el játszótérépítési programját, amelyet az időszakos, limitált darabszámú Nagykarácsony sorsjegy értékesítésével, játékosaival közösen finanszíroz. befogadó játszóterekkel a következő helyeken lehet találkozni: Budapest III., IV., VIII., XVI., XVIII., XXI., XXII. kerülete, Veszprém, Miskolc, Pécs, Sopron, Kaposvár, Debrecen, Tiszaföldvár-Homok, Esztergom, Nyíregyháza, Eger, Győr, Szekszárd, Pécel, valamint Pomáz.

Minden, „A játék összeköt!" programhoz kapcsolódó további információról ezen az oldalon lehet többet megtudni.