Egy kétéves kislány pillanatokra volt attól, hogy a halrudacskával együtt egy kukacot is megegyen. Az édesanyát sokkolta a látvány - írja a DailyStar

A 28 éves Rona Lovell azt állítja, hogy az észak-yorkshire-i Skelton Asda szupermarketjében vásárolta a Birds Eye halrudacskát vacsorára kétéves kislányának, Scarlettnek. Azonban ami a hússal együtt a villájára felmászott, valósággal sokkolta. 

Az édesanya által készített képen jól látszik, hogy a tányér szélén egy hosszú féreg próbál menekülni.

"Undorító volt, még az étvágyam is elment. Eddig nagyon kedveltük a Birds Eye halrudacskáit, de az biztos, hogy többé nem fogyasztjuk." - mesélte a szörnyülködő anyuka. 

Az Asda honlapján erről a termékről csupán annyi olvasható, hogy alaszkai sárga tőkehalból készül. Egy nemrégiben Brazíliában készült tanulmány, amely ennek a halfajtának a fagyasztott filéjét vizsgálta meg, megállapította, hogy a São Paulo régióban vásárolt 30 különböző márkájú 108 minta közül mindössze 18 nem tartalmazott parazitákat. Az Élelmiszerbiztonsági Hatóság szerint azonban a fagyasztásnak és a főzésnek ezeket el kellene pusztítania. 

Az édesanya panaszt tett a termék forgalmazójánál, választ azonban nem kapott.

Most más szülőket is arra buzdít, hogy legyenek éberek az élelmiszerekkel kapcsolatban: "Csak azt tudom mondani, hogy még ha azt is gondoljuk, hogy egy termék jó, jobb mindent kétszer is ellenőrizni" . mondta.