A Mirror számolt be róla, miszerint két fénykép is nagy karriert futott be a közelmúltban a közösségi médiában, amelyek az 1930-as években „mobiltelefont tartó" embereket ábrázolnak. A fotók szinte felrobbantották az internetet, és a kommentszekciókban heves vitákat váltottak ki az időutazás lehetőségével kapcsolatban.

Egy mobiltelefont a füléhez tartó férfit fedeztek fel egy 1930-as fényképen - állítólag -, amelyből sokan azt a következtetést vonták le, hogy az időutazás márpedig valóságos. 

A férfi egy 1930-as években készült képen látható, amin - úgy tűnhet - egy telefonkészüléket tart a füléhezForrás: Brooklyn Museum Collection/Berenice Abbott

Azonban nem ez az első alkalom, hogy „mobiltelefont" észlelnek egy olyan fotón, amely még az eszköz feltalálása előtt készült.

A kommentátorok szerint egy másik, 1938-ban készült kép is alátámasztja azt az elméletet, amely szerint léteznek időutazók.

Az alábbi felvételen egy embercsoport látható a kamera felé sétálva, köztük egy fiatal nővel, aki a fejéhez tart valamit:

Az alábbit fotó egy videófelvételből vágták ki, amelyen az látható, hogy a nő az eszközön csevegForrás: YouTube

A teoretikusok ezután mélyebben is beleásták magukat a történelembe, sőt az is kiderült, hogy az egyik Youtube-felhasználó dédnagymamája szerepelt a fotón, aki tényleg mobiltelefont használt.

A "Planetcheck" nevű YouTube-felhasználó szerint a kézi eszköz egy kísérleti vezeték nélküli telefon, amelyet a Dupont ipari óriás fejlesztett ki a massachusettsi Leominsterben található gyárában.

A felhasználó így fogalmazott: "A hölgy, akit láttok, a dédnagymamám, Gertrude Jones, és a felvétel készültekor mindössze 17 éves volt. Megkérdeztem őt erről a videóról, és nagyon tisztán emlékszik rá. A Dupontnak volt egy telefonos kommunikációs részlege a gyárban. Ott kísérleteztek a vezeték nélküli telefonokkal. Gertrude és öt másik nő pedig megkapta ezeket a vezeték nélküli telefonokat, hogy egy hétig teszteljék azokat" - árulta el a megoldást a felhasználó.