Fennakadásokkal kell szembenézniük az utasoknak a londoni Heathrow repülőtéren, az ünnepi szezonban. A poggyászkezelők ugyanis arról döntöttek, hogy december 16-án sztrájkba lépnek.

Nem lesz könnyű az utazás a világ egyik legforgalmasabb repülőterének számító Heathrow-n az ünnepi szezon kezdetén. A poggyászkezelők ugyanis megszavazták, hogy december 16-án sztrájkba lépnek – írja a BBC.

A 72 órás munkabeszüntetés a repülőtér 2., 3., és 4. terminálján 10 nagy légitársaság járatait érinti. A sztrájk hátterében a teherszállítóknak tett bérajánlat áll, amelyet azonban nem terjesztettek ki a poggyászkezelőkre. A Unite szakszervezet szerint a Menzies Aviation földi kiszolgálói nem kaptak „tisztességes" bérajánlatot.

A szakszervezet közlése szerint a cargo személyzetnek 9,5 százalékos béremelést ajánlottak, 2022 májusára visszamenőleg, illetve további 1 százalékos emelést 2023 januárjától.

Közben a Menzies földi kiszolgálóinak csak olyan béremelést ajánlottak fel, ami a szakszervezet szerint reálértéken bércsökkenést jelent, ha figyelembe veszik az inflációt.

A háromnapos sztrájk várhatóan az alábbi légitársaságokat érinti majd: Air Canada, American Airlines, Lufthansa, Swiss Air, Air Portugal, Austrian Airlines, Qantas, Egypt Air, Aer Lingus, Finnair.

A decemberi akció egy hasonló novemberi lépés folytatása. Akkor a bérvita miatt háromnapos sztrájkba léptek a munkavállalók.