Elindult a debreceni BMW-gyár legnagyobb épületének szerkezetépítése - közölte a Market Építő Zrt.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a BMW-beruházás legnagyobb épületének megvalósítása: megkezdődött a szerkezet kivitelezése, ahol a Market Építő Zrt. vezető munkatársai az első lépésnél, az első pillér állításánál fogadták a beruházó vezetőit és a BMW board tagjait - írja az építőipari cég a közösségimédia-oldalán

Nemrég számolt be róla az Origo, hogy az eredeti fejlesztési terveket kiegészítve, a BMW akkumulátor-összeszerelő üzemet is létrehoz épülő debreceni gyárában. A projekt összértéke így eléri a 800 milliárd forintot, és ezzel Magyarország történetének harmadik legnagyobb zöldmezős beruházása lesz.

Az óriásprojektnek már korábban is része volt egy présüzem, karosszériaépítő részleg, fényezőműhely és összeszerelő csarnok felépítése.

Kezdetét vette a BMW-beruházás legnagyobb épületének megvalósítása: megkezdődött a szerkezet kivitelezéseForrás: Market Építő Zrt.

 A Magyar Építők mindehhez hozzáteszi, hogy a BMW-gyárközpontnak a Debrecen melletti Észak-nyugati Gazdasági Övezet ad otthont. A 400 hektáros terület előkészítésében a Market Építő Zrt. kiemelt szerepet játszott, miután elvégezte − egyebek mellett − a nagytömegű földmunkákat és a tereprendezést.