A McDonald's a világ egyik legnagyobb gyorsétterem-láncaként folyamatosan versenyben van a többi étteremmel, és az egyik legfontosabb terep épp a sebesség. A vállalat most egy új megoldást tesztel, amely az eddigieknél is gyorsabb kiszolgálást eredményezne.

A McDonald's igyekszik ismét a versenytársai elé ugrani a kiszolgálás sebességében. A vállalat folyamatosan fejleszti azokat a szolgáltatásait, melyek felgyorsítják a rendeléstől az étkezésig tartó folyamatot – írja a 24/7 Wall St.

A legfrissebb kezdeményezést Texasban indították el, egy különleges létesítménnyel. Ez az étterem kisebb, mint az átlagos éttermeik, mivel kifejezetten azoknak alakították ki, akik nem helyben szeretnének fogyasztani – elsősorban az autóból rendelőknek.

A cél a gyorsaság fokozása, amit speciális futószalagok is segítenek az autóból rendelést felvevő vendégeknek. Emellett parkolóhelyeket is létrehoztak kizárólag azoknak, akik át akarják venni a rendeléseiket.

A McDonald's ezzel is igyekszik alkalmazkodni ahhoz a régóta erős trendhez, hogy a gyorséttermek vendégei egyre kevésbé helyben adják le a rendelést és helyben étkeznek. Sokan azonban a sorokat látva inkább be sem mennek egy-egy étterembe, épp azért, mert nem kívánnak hosszú időt odabent eltölteni.